Toggle navigation

Nyudlært godschauffør - Morten Dennis Thomse

godschauffoerer0916_morten_720x448

Nyudlært godschauffør afslutter sin uddannelse med et flot 12-tal og et gennemsnit på 10 på trods af ordblindhed
Igennem de sidste 25 år har Morten kørt lastbil som ufaglært. For fem år siden blev han ansat hos Wrist Ship Supply i Aalborg, og her fik han for alvor lyst til at tage uddannelsen som godschauffør.

- Jeg har kørt som ufaglært lastbilchauffør i mange år, men pludselig fik jeg øjnene op for, at jeg kunne blive faglært godschauffør. Jeg har nok altid haft drømmen, men da jeg har det svært med tal og bogstaver, har jeg ikke rigtig fået taget springet – men hvor er jeg glad for, at jeg gjorde det, fortæller Morten Dennis Thomsen.

Som chauffør har man mulighed for at tage op til seks ugers uddannelse om året, og det var i den forbindelse, at Morten spurgte sin arbejdsgiver, om han måtte uddanne sig til godschauffør.

- Jeg spurgte min chef, og han støttede mig i mit ønske om at blive faglært godschauffør. Jeg var meget spændt på at starte, da det er mange år siden jeg sidst sad på skolebænken, men det har været en meget positiv oplevelse. Hos AMU Nordjylland blev jeg taget godt imod, og jeg var fra starten helt åben omkring mine udfordringer. Jeg blev tilbudt en it-rygsæk, som er et hjælpemiddel for personer som mig, der har svært ved fx at læse og stave. Det har været en stor hjælp. Samtidig har folk taget godt imod mig, og selvom det har været hårdt, så er jeg i dag utroligt glad for og stolt over, at jeg har gennemført uddannelsen – endda med et 12-tal til den afsluttende prøve og et gennemsnit på 10, fortæller Morten og fortsætter:

- Jeg er heller ikke sikker på, at jeg er færdig med at gå i skole. Jeg har fået blod på tanden og går lidt med en drøm om at blive speditør – men nu må vi se. Jeg har i hvert fald fået åbnet mine øjne for nye muligheder, og det føles rigtig godt, slutter Morten.