RKV - Realkompetencevurdering

Realkompetencer omfatter din viden samt alle dine færdigheder og kompetencer – uanset hvor og hvornår du har erhvervet dem.

Alle voksen- og efteruddannelser giver dig ret til, at du kan få vurderet dine realkompetencer, inden du søger ind. Det gælder en arbejdsmarkedsuddannelse (AMU), en grunduddannelse for voksne (GVU), en videregående voksenuddannelse (VVU) og en diplomuddannelse. Du kan få vurderet dine realkompetencer på den skole, hvor du vil tage en voksen- eller efteruddannelse.

Med en RKV har du mulighed for at få synliggjort og anerkendt dine realkompetencer, og det kan være et godt springbræt til dine videre uddannelses- og karrieremuligheder.

Se vores faktaark om RKV (pdf) (247 kB)

Få mere at vide om RKV på www.ug.dk

Læs også folderen om at Få rabat på det, du kan (initiativer til øget anerkendelse af realkompetencer) (607 kB)

Fordele ved RKV for virksomheder

Som virksomhed er det en fordel at få lavet en realkompetencevurdering (RKV) blandt medarbejderne, idet I her kan få lavet effektive uddannelsesplaner, der modsvarer virksomhedens og den enkelte medarbejders uddannelsesbehov i forhold til jobfunktion/-område. Samtidig sættes der fokus på, hvordan uddannelsesforløbene kan afvikles på kortest mulig tid.

Læs hvordan de bruger RKV i Fårup Sommerland

Fordele ved RKV for medarbejdere

Som medarbejder har du sikkert en masse erhvervserfaring i bagagen, men måske har du ikke papirer herpå. En realkompetencevurdering (RKV) kan være din vej til at få papir på alt det, du allerede kan. En RKV er særligt relevant, hvis du overvejer at tage et kursus eller starte på en uddannelse med henblik på at blive faglært.

Læs om fordelene ved RKV som medarbejder

Fordele ved RKV for ledige

Som ledig kan det være en fordel at få lavet en realkompetencevurdering (RKV), hvis du fx tidligere har arbejdet som ufaglært og nu gerne vil have papir på de kompetencer, du har opnået – eksempelvis i form af et kursus eller en uddannelse.

Læs om fordelene ved RKV for ledige

AMU NORDJYLLAND

Sofievej 61

9000 Aalborg

CVR: 10255384 • EAN: 5798000554382

Telefon

Mandag-torsdag: 07.45–15.20

Fredag: 07.45–15.00

+45 96 33 22 11
Vores sociale medier