Toggle navigation

RKV - Realkompetencevurdering

RKV_hos_AMU_Nordjylland_header_2021

Vi hjælper dig med at få styr på dine kompetencer

En realkompetencevurdering (RKV) er din direkte vej til et svendebrev.
Målet med en RKV er at afklare dine kompetencer og få dem anerkendt, når vi planlægger netop dit uddannelsesforløb.

Du får dokumenteret det, du har lært på tidligere uddannelse, på dit arbejde og i fritiden, og du kan eventuelt få afkortet din uddannelse (få merit).

Det foregår sådan her:

  • Du tilmelder dig kurset herunder
  • Du møder op på aftalt tid og møder en af vores faglærere eller virksomhedskonsulenter (fysisk eller online)
  • Sammen gennemgår I, hvad du tidligere har lært og har af erfaring
  • Resultatet er en individuel uddannelsesplan, der viser dig din vej fra ufaglært til faglært.
Gælder for lager og chaufføruddannelser: Find LOGBOG på TUR.dk  
 

Fordele for virksomheder

Når jeres medarbejdere får lavet en RKV, kan I lettere få lavet effektive uddannelsesplaner, der både modsvarer virksomhedens og den enkelte medarbejders uddannelsesbehov i forhold til jobfunktion/-område. Samtidig sættes der fokus på, hvordan uddannelsesforløbene kan afvikles på kortest mulig tid.

Det er gratis for voksne med en uddannelse til og med erhvervsuddannelsesniveau at få foretaget en realkompetencevurdering.

For medarbejdere kan indgås en uddannelsesaftale – enten som alene indeholder realkompetencevurderingen, eller en ordinær uddannelsesaftale – hvormed der fås refusion fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB), når RKV gennemføres i arbejdstiden. Ledige kan deltage med forudgående accept fra jobcentret.

Bemærk, at udbetaling af kompetencefondsmidler til ufaglærte medarbejdere under 60 år inden for transportbranchen er afhængig af, at der foreligger en realkompetencevurdering på medarbejderen.

Kurser

Det siger vores undervisere/kursister
Palle Jensen
Parkleder i Fårup Sommerland
RKV i Fårup Sommerland
Palle Jensen – parkleder i Fårup Sommerland fortæller:

"Forlystelser og rutsjebaner er i dag komplicerede systemer, som kræver ekspertviden. I Fårup Sommerland skal sikkerheden være helt i top, og vi gør derfor meget ud af at klæde vores medarbejdere på til at håndtere de forskellige arbejdsopgaver på bedste vis.

Mange af vores medarbejdere er sæsonansat, og flere af dem er unge studerende, som arbejder hos os i deres ferier. Igennem jobbet som operatør ved forlystelserne i Fårup sommerland opnår medarbejderne en lang række kompetencer, som de også kan bruge i mange andre typer jobs – og derfor vil vi gerne give dem papir på det, de lærer hos os, så de kan bruge det aktivt i deres videre arbejdsliv.

I den forbindelse har vi valgt at tilbyde alle medarbejdere på parksiden at få lavet en realkompetencevurdering (RKV), idet de herigennem har mulighed for at få papir på mange af de ting, de får med sig fra Fårup Sommerland. Igennem RKV’en kan vi lave et forløb, som sætter fokus på lige præcis det, som er relevant for den enkelte medarbejder og for virksomheden. Noget helt særligt ved forløbet er bl.a., at det foregår ude ved den enkelte attraktion og dermed ikke i et klasselokale. Det gør forløbet meget mere relevant for den enkelte, og samtidig er det målrettet vores virksomhed.

Et andet mål med RKV’en er desuden at give vores medarbejdere et bedre overblik over det at betjene de forskellige forlystelser. Et bedre overblik over den enkelte attraktion giver større overskud til at levere en god service over for gæsterne.

Jeg kan helt sikkert anbefale andre virksomheder at bruge RKV som værktøj til bl.a. at få overblik over medarbejdernes kompetencer og skabe udvikling – både for den enkelte og for virksomheden. For virksomheden giver det desuden en stor sikkerhed, at medarbejderne igennem forløbet får viden om og bliver gode til at betjene de komplicerede og ofte dyrt indkøbte maskiner.

Et RKV-forløb er nemt at bruge ude i virksomhederne, fordi det kan målrettes den enkelte virksomheds behov.

Vi har fået rigtig god respons fra personalet, som siger, at de bedre kan overskue situationerne. De er mere sikre på deres attraktioner, og de ved, hvordan de skal handle i forskellige situationer."