Toggle navigation
Serviceassistent/Rengøringstekn.

Serviceassistent/Rengøringstekn.

For dig, der vil arbejde med rengøring og service

Serviceassistent/Rengøringstekniker

- Den professionelle servicemedarbejder inden for hygiejne og køkken

Som serviceassistent eller rengøringstekniker er du med til at skabe et indbydende miljø på steder som hospitaler, plejehjem, skoler og på arbejdspladser. 

Hvis du har specialiseret dig inden for virksomhedsservice, omfatter dine opgaver lettere kantinearbejde, såsom at producere og servere mad. På kontorer kan dine opgaver inkludere at tage telefonen, kopiere dokumenter og bestille varer. Det er også dig, der arbejder med specialiseret rengøring, som er afgørende for hygiejnen og for indeklimaet alle steder.

bord-smil-mentor-rengoring

Hvad lærer du på uddannelsen?

Under din uddannelse lærer du, hvordan du yder den bedste service til andre, f.eks. at assistere ved virksomhedsmøder eller at udføre opgaver på et hospital. Du bliver udrustet med viden om rengøringsteknikker, hygiejneprincipper og miljøvenlige praksisser, og du lærer, hvordan du effektivt anvender redskaber og maskiner uden at overbelaste din krop. 
På serviceassistent-specialet vil du lære at forberede og præsentere mad, samt hvordan man betjener kunder korrekt. Der er undervises i basis kantinearbejde, herunder servering og produktion af mad. Du vil også få indsigt i grundlæggende kontoropgaver.

På rengøringstekniker-specialet ligger fokus på at gøre rent på en måde, der er god for både mennesker og miljø. Det betyder, at du tænker over, hvordan du doserer rengøringsmidler og bruger udstyr, så du passer på og højner hygiejnen og belaster naturen mindst muligt. 

På AMU Nordjylland kan du vælge mellem to specialiseringer: Rengøringstekniker eller Serviceassistent.

Uddannelsen er struktureret i to trin, og alle starter med at gennemføre trin 1, som hedder rengøringsassistent. Herefter kan du vælge at videreuddanne dig til serviceassistent ved også at tage uddannelsens andet trin. 

Rengøringstekniker:  
Serviceassistent-uddannelsen begynder med, at du lærer at være en dygtig rengøringstekniker. Hvis du allerede arbejder med hygiejne, er dette din chance for at få et bevis på alt det, du ved og kan.
Efter du har bestået trin 1, står dørene åbne for dig til at tage rengøringsjobs på en masse forskellige steder:
  • På hospitaler, skoler, plejehjem og andre offentlige steder.
  • I industrien som for eksempel i slagterier og virksomheder, der laver mad.
  • Steder, hvor folk har det sjovt, som i forlystelsesparker og svømmehaller.
  • Hos firmaer, der lejer sommerhuse ud.
  • Og endda i folks private hjem og mange andre steder.
Kort sagt, du får mulighed for at arbejde med hygiejne, rengøring og indeklima næsten hvor som helst.

Serviceassistent med specialisering i virksomhedsservice: 
Hvis du vælger at arbejde med virksomhedsservice, bliver du den person, der kan en masse forskelligt – lidt som en blæksprutte med arme overalt. Rengøring er stadig en del af jobbet, men du hopper også ind i køkkenet en gang imellem for at hjælpe med at forberede noget lækkert til møderne. Og så er der de dage, hvor du lander på kontoret for at trykke på kopimaskinen eller sætte et mødelokale pænt op. Det er det fede ved jobbet; ingen dage er ens, og du får lov til at prøve en masse forskellige ting.
Søg her

Er du over 25 år, når du starter på uddannelsen, skal du komme til en realkompetencevurdering (RKV). Her afgør vi, om uddannelsen skal være kortere for dig. Meld dig til RKV her.

Dit uddannelsesforløb skræddersyes efter dig og din erfaring. Længden af din uddannelse afhænger derfor også af, om du:

  • er over eller under 25 år.
  • har mere end to års relevant erhvervserfaring.
  • har en anden uddannelse.
  • begynder direkte efter folkeskolen eller et år efter.
  • allerede har en uddannelsesaftale med en virksomhed.

Youtuber Rasmus Brohave ser på uddannelsen til serviceassistent i "Hvad kan jeg blive"

Gode anbefalinger
Anastasia Chulindina
Nyuddannet serviceassistent, juni 2021
"Den her uddannelse er super god for mig. Jeg har lært en masse og er blevet ansat som serviceassistent hos ISS med kontrakt hos Aalborg Universitet. Anastasia Chulindina er fra Rusland, hvor hun var operationssygeplejerske. De russiske eksamenspapirer tæller ikke i Danmark, og derfor har hun nu uddannet sig til serviceassistent. Det har skaffet hende et job på hånden allerede før uddannelsen var i hus. "Uddannelse er vigtigt for at få job og for at integrere mig. Jeg skal arbejde i tre og et halvt år for at få opholdstilladelse." Anastasia taler ikke engelsk, men hendes dansk bliver bedre og bedre. Ikke mindst takket være undervisningen på AMU Nordjylland, fortæller hun. "Det er vigtigt, at lærerne kommunikerer med eleverne. På vores hold har vi haft to mega gode, super professionelle lærere. De er gode til at lytte, og de har hjulpet mig, når jeg skulle finde de rigtige formuleringer." Anastasia bor i Frejlev med sin mand og deres fælles barn. Når engang hun får opholdstilladelse, overvejer hun at videreuddanne sig – måske til sygeplejerske. Lige nu glæder hun sig bare over alt det, hun har lært under uddannelsen til serviceassistent. "Jeg har fået masser af faglig viden om rengøring og madlavning. Det er super godt."