Toggle navigation

Maiken Schultz

maiken_schultz_img_7339_400x477

Depression tvang Maiken til at sætte uddannelsen på pause – men nu er hun klar igen!
Mit håb er at kunne inspirere andre unge, som står i en lignende situation, som jeg selv befandt mig i for nogle år siden og måske give dem et håb om, at det hele nok skal blive godt.

Sådan lyder det fra 24 årige Maiken Schultz, som i dag er kommet godt tilbage efter en svær tid med både stress, depression og angst. I 2011 var Maiken godt i gang med sin anlægsgartneruddannelse hos AMU Nordjylland Sandmoseskolen. Hun havde en god læreplads, som hun var glad for, men noget var ikke helt godt. Hun begyndte at glemme ting. Det kunne være alt fra de daglige, velkendte arbejdsopgaver til hverdagsting som aftaler med venner og veninder eller indkøb.

- En dag, da jeg var på arbejde, kunne jeg slet ikke huske, hvad jeg skulle lave. Jeg var forvirret og ringede til min mor. Hun kontaktede skolen og blev her sat i forbindelse med Vibeke, som er elevcoach. Min mor fik arrangeret et møde mellem Vibeke og mig, men jeg vidste ikke helt selv, om det var noget, jeg havde lyst til. Jeg tog hen til Vibeke, men da hun begyndte at snakke om, at det kunne være en god idé for mig at komme til lægen og måske blive sygemeldt, stod jeg helt af. Dét skulle jeg bare ikke!, fortæller Maiken Schultz og fortsætter:

- Jeg kom alligevel til lægen, og her fik jeg at vide, at jeg viste tydelige tegn på både stress og depression. Det væltede mig helt, men jeg var stadig ikke klar til at erkende det. Efter lidt tid udviklede depressionen sig til angst, og efter nogle måneder måtte jeg så indse, at en sygemelding var nødvendig.

Det var en svær tid for Maiken, hvor hun skulle tvinge sig selv helt ned i gear og kun fokusere på de helt lavpraktiske hverdagsting. Vibeke hjalp hende igennem hele processen med bl.a. at skabe struktur for hendes hverdag. Samtidig fik hun medicin og samtaler med en psykolog, og hele denne kombination har gjort, at hun i dag er kommet godt igennem den svære tid.

- Jeg har haft tre tilbagefald, fordi jeg pressede mig selv til at starte op, inden jeg var helt klar. Men det har jeg også lært noget af, og i dag ved jeg, hvor jeg tanker op og får energi til at håndtere de sværere ting i hverdagen. Faktisk har jeg det så meget bedre nu, at jeg er ved at trappe ud af medicinen, og jeg føler mig endelig igen som den glade pige, jeg var før depressionen. Jeg er klar til at tænke på min uddannelse og min fremtid, og lige nu arbejder jeg på at komme tilbage i skole for at gøre min anlægsgartneruddannelse færdig. Jeg drømmer om at komme til at arbejde på en kirkegård, for jeg kan rigtig godt li’ arbejdsopgaverne og strukturen her – og på sigt kunne det være fedt at komme til at arbejde som havearkitekt. Men, jeg tager ét skridt ad gangen og fokuserer på de små successer i hverdagen – så skal det andet nok komme, slutter Maiken Schultz.