Toggle navigation

Lager- og logistikoperatør: Melissa

img_5821_kopi_400x324

Faktisk var jeg ved at opgive det hele…
Ved at deltage i projekt Kvalificering til nye job er Melissa nu blevet faglært lager- og logistikoperatør. Det er en kæmpe sejr for Melissa at være nået dertil, hvor hun er i dag, for tænker hun blot få år tilbage, havde hun ikke drømt om, at hun nogensinde ville få en uddannelse.

- Når jeg ser tilbage på mit liv, så har det været turbulent og budt på mange op- og nedture. Jeg har været på kontanthjælp i en årrække og har i det hele taget haft svært ved at tro nok på mig selv til at kunne tage en uddannelse. Jeg var dog heldig at få en rigtig dygtig jobkonsulent, som satte mig i forbindelse med bl.a. Eva Møller og Mogens Lauridsen fra AMU Nordjylland, og disse mennesker har haft en stor betydning for, at jeg nu har gennemført min uddannelse, fortæller Melissa.

Melissa har tidligere arbejdet på lager, og for at stå stærkere i fremtiden ville hun gerne tage en uddannelse inden for området.

- Hos AMU Nordjylland havde de den uddannelse, som jeg gerne ville ind på, og jeg kunne tage den igennem projektet Kvalificering til nye job. Jeg havde altså mulighed for at blive faglært inden for lige præcis det område, jeg brændte for, siger Melissa.

Tilbage på skolebænken
For Melissa har det både været rigtig dejligt og også lidt svært at komme tilbage på skolebænken. Hun har altid haft det svært i skolen, så det var lidt af en overvindelse at begynde på uddannelsen.

- Da jeg skulle op til den praktiske prøve første gang, dumpede jeg, og det fik mig til at gå helt i sort. Faktisk var jeg ved at opgive det hele! Men så kom jeg til at tænke på, at det jo var nu, jeg havde chancen for at tage uddannelsen, og både min familie og Eva og Mogens troede rigtig meget på mig. Jeg fik hanket op i mig selv og begyndte at repetere frem til næste prøve – som jeg bestod, fortæller Melissa glad.

- Det er en rigtig fed følelse at sidde her og have bevis på, at jeg har taget en uddannelse. Især fordi jeg egentlig havde affundet mig med, at det nok aldrig ville lykkes for mig. Nu er jeg sikker på, at jeg går en mere positiv fremtid i møde, og det betyder bare alt – både rent personligt, og fordi jeg føler mig som et godt forbillede for min søn, og det er jeg stolt af slutter Melissa.

Eva Møller
- Når jeg ser på Melissa, giver både mit eget og mine kollegers arbejde fuldstændig mening. At Melissa er gået fra at være ufaglært til faglært, giver mig en hel klar bevidsthed om, at vi har fat i det helt rigtige. Som vejledere og undervisere skal vi formå at skubbe, ae og holde hånden under eleverne igennem hele processen, for når man ikke er vant til at gå i skole, er det en stor mundfuld for de fleste at begynde på en uddannelse. Det er helt afgørende, at eleverne mærker opbakning hele vejen.