Toggle navigation

Lastbilsimulator er populær

23. maj 2024
Simulatorrum_Marcus_Larsen2

Kører Marcus som en brækket arm?
Niks. Men godschaufførelev Marcus Larsen er vild med at simulere. Altså ikke, at han har brækket hånden, for det har han. Men han er vild med, at han kan sætte sig ved en pc og simulere, at han sidder bag rattet i en lastbil med forvogn og hænger. Trods den brækkede hånd.

Nyt, smart rum
AMU Nordjylland har netop indrettet et rum med fire lastbil-simulator-stationer. Her kan eleverne på AMU Nordjyllands vejgodstransportuddannelse øve sig i alt fra at bakke en hænger på plads til at køre energirigtig kørsel.

Superfed idé
En superfed idé, synes Marcus. Han brækkede en kno, da han slog til en boksemaskine og ramte maskinen i stedet for bolden. Så de praktiske øvelser på skolen må han springe over.
”En dag som i dag, hvor de andre kører rundt på pladsen, kan jeg ikke være med. Men så kan jeg gå til simulator-rummet. Spillet giver en rigtig god idé om, hvor meget du fylder på vejen, hvordan du tager dine sving og hvordan du orienterer dig”.

Mange bruger rummet
Andre elever på uddannelsen har også gavn af simulatorrummet, pointerer deres faglærer, Søren Grosskopff Søndergaard Pedersen.
”De kan lave mere alsidige øvelser og få forståelsen for at køre lastbil på landevejen, når muligheden nu ikke er der på grundforløb 2. 

AMU Nordjylland har fået 70.000 kroner af FDE Fonden til indretningen af simulatorrummet.
Fonden støtter initiativer, der er til gavn for godstransport- og logistikbranchen.