Toggle navigation

Elever opfinder smart tøjkurv

28. april 2022
vindergruppe_m_chek2

”Er du opfinder, mor? Hvordan det?” Elev på erhvervsuddannelsen til serviceassistent hos AMU Nordjylland, Emma Bente Jeremiassen, havde lidt af et forklaringsproblem overfor sin otteårige datter, da hun forleden kom hjem med en pengepræmie for bedste teknologiske løsning, der kan gøre hverdagen nemmere, når der er mangel på de nok så berømte ”varme hænder”.
Mere håndgribeligt var det set fra barnehøjde, at mor pludselig havde råd til at købe en masse legetøj til sin datter, plus nyt tøj og sko til sig selv.
Emma var en del af vinderholdet på Solution Camp 21. april i Aalborg afholdt af Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark.
Hendes hold vandt førstepræmien på 6.000 kroner for idéen til en vasketøjskurv på hjul, der hæver og sænker sig i takt med vægten af vasketøjet, sådan at vasketøjet hele tiden er i samme arbejdsmiljøvenlige niveau. Lidt ligesom de apparater, der ofte bruges i kantiner til stablen af tallerkener. Samtidig har vindergruppen udtænkt, at en håndvenlig kant skal gøre, at kurven kan fungere som støtte eller rollator, de dage, hvor sygdom gør det svært at gå.
Og måske får ideen lov til at leve. Vinderholde får nemlig efterfølgende faglig sparring fra præmiesponsoren, VELA - Vermund Larsen A/S.
På billedet ses Emma Jeremiassen flankeret af to elever fra SOSU Nord, Malika Christensen og Camilla Pedersen. Det fjerde medlem af vindergruppen, serviceassistent-elev Maja Juel Møller Jensen, er ikke med på billedet.
Hvis du vil vide mere om uddannelsen til serviceassistent: Klik her