Toggle navigation

Yussuf Ibrahim Muhammed - på vej til faglært buschauffør

I 1989 flygtede Yussuf Ibrahim Muhammed til Danmark fra Somalia og har igennem de sidste knap 10 år arbejdet som ufaglært buschauffør hos Keolis i Aalborg, hvor han har sin egen faste rute. Han startede karrieren med at tage kørekort til bus – og han bestod prøven i første forsøg.

- Det var en stor fordel for mig, at kørekortsundervisningen var kombineret med danskundervisning, for det gjorde det meget lettere at følge med i timerne. Hvis der var noget, som var svært at forstå, kunne jeg altid spørge dansklæreren. Det gav en rigtig god sikkerhed for mig som elev, fortæller Yussuf Ibrahim Muhammed.

Da Yussuf havde fået kørekort til bus, arbejdede han som ufaglært buschauffør i en årrække. Herefter begyndte han på Trin 1 uddannelsen med henblik på at blive faglært buschauffør. I dag er han i gang med Trin 2 og kan dermed snart kalde sig faglært buschauffør.

Yussuf er glad for jobbet som buschauffør, og det betyder meget for ham, at han snart kan arbejde som faglært inden for området.

- Jeg er rigtig glad for at være buschauffør. Det er et meget socialt job, og jeg møder mange forskellige mennesker i løbet af en dag – det er noget af det, der virkelig driver mig. Jobbet som buschauffør stiller krav til ens selvstændighed. Samtidig har vi et utroligt godt sammenhold kollegerne imellem. Vi holder firmafester, hjælper hinanden med at bytte vagter, og så hilser vi altid på hinanden, når vi mødes ude på ruterne – det gælder også kollegerne fra de andre selskaber, fortæller Yussuf Ibrahim Muhammed.

p1013457_650x488