Toggle navigation

AMU Nordjylland har fokus på de udsatte unge

24. oktober 2019
AMU1

Pressemeddelelse:

I et projekt støttet af den regionale uddannelsespulje har AMU Nordjylland de næste 2½ år ekstra fokus på at støtte de mest sårbare unge blandt deres elever.

- Vi er af den overbevisning, at der er større chance for at de gennemfører deres uddannelse her hos os, hvis de får tilkoblet en mentor, der kan hjælpe dem med deres udfordringer. Det behøver ikke kun være de faglige udfordringer der står i vejen for at gennemføre en uddannelse - det er i lige så høj grad ensomhed og andre sociale udfordringer, der tynger en stor del af dem. Og vi ved, at det går ud over deres skolearbejde, udtaler uddannelses- og stabschef Jens Hoelgaard fra AMU Nordjylland.

AMU Nordjylland har som en af deres indsatser indgået et samarbejde med Come Together, som er en frivillig mentororganisation, der hjælper socialt og psykisk sårbare unge i alderen 15 - 35 år. Organisationen har eksisteret siden 2014 og indtil nu mest i det midtjyske. Mere end 200 unge er i den periode blevet matchet med en mentor, der har givet dem hjælp til at komme videre i livet både personligt, socialt og fagligt.

Målet for AMU Nordjylland er at reducere frafaldet for deres elever på grundforløbsuddannelserne. 

På billedet ses fra venstre:

John Mitchell, stifter af Come Together

Monika Fredriksson, projektleder af Come Together Aalborg

Jens Hoelgaard, uddannelses- og stabschef hos AMU Nordjylland