Toggle navigation

Nu bliver vi endnu bedre

18. september 2023
Peter_Thomsen_foran_stillads_0118_(1)

Ny trepartsaftale: Godt for dig og godt for hele samfundet

Vil du være klogere og dygtigere? Så glæd dig. Det gør vi.
Tredje gang er lykkens gang. Sidste og forrige år forsøgte regeringen og arbejdsmarkedets parter forgæves at blive enige om en ny trepartsaftale for voksen- og efteruddannelsesområdet. Nu er det endelig lykkedes.

Lettere for dig
Aftalen betyder, at du får lettere ved at tage en efteruddannelse fremover. Lettere ved at opkvalificere dig – eller dine ansatte. Det er der sat flere penge af til – også fremover.

Godt for os alle
Tager du samfunds-brillerne på, kan du også glæde dig. For en veluddannet befolkning er til gavn for os alle, og der er stærkt brug for fagligt dygtige mennesker i mange brancher.
Med den nye trepartsaftale får AMU Nordjylland og landets øvrige arbejdsmarkedsuddannelser langt bedre forhold.
”Vi får langt bedre mulighed for at servicere virksomheder og deres ansatte”, uddyber direktør for AMU Nordjylland Peter Thomsen.

Forringelser afværget
Før aftalen var der udsigt til et fald i AMU-taksterne på otte procent fra næste år. I stedet er der nu varigt sat 119 millioner kroner af årligt til at fastholde taksterne på nuværende niveau.
Den permanente aftale glæder AMU Nordjyllands direktør.
”Ellers havde vi set ind i en kraftig reduktion til nytår. Det gør en kæmpe forskel, at vi nu er sikre på den økonomiske ramme.”

Mere digital læring
Han er også glad for, at digital læring fremover kommer mere i højsædet.
”Vi vil byde ind på en del af det. Det er noget, der allerede fylder her hos os.”

Fra 2024-2026 afsættes der årligt 30 millioner kroner til at styrke og udbrede digital læring, og fra år 2027 20 millioner kroner.