Toggle navigation

Glad far blev mønsterbryder

30. marts 2023
Johnas_og_Marchus

Johnas Bjerrings øjne stråler. Han lægger hånden på sit svendestykke: Et fint vejforløb med vejbump og fodgængerfelt plus fortov, vejrist og dæksel.
”Ja, det her har far lavet”, fortæller han sin treårige søn, Marchus.
Vi er i byggehallen hos AMU Nordjylland på Sofievej 61 i Aalborg. Johnas er en af 10 struktører, der har fået godkendt deres svendestykke. Familie og venner er inviteret, så de kan beundre det og fejre de 10.
Et øjeblik er Johnas i tankerne tilbage til dengang, han fandt ud af, at han skulle være far. Dengang, han tog en afgørende beslutning. Han ville lægge sit liv om og få sig en uddannelse.
” Jeg har haft nogle udfordringer – haft de forkerte venner. Men da jeg fik børn, ville jeg være mønsterbryder for dem. Hverken min far eller mor har en uddannelse.”
Ind imellem har det været svært.
” Det har selvfølgelig været lidt hårdt. Så jeg er lettet over, at det endelig er overstået. Det er dejligt, at det endelig er lykkedes, dejligt at få noget på cv’et”.
Hvor gammel han er?
”Jeg blev 29 år i går. Det er en god fødselsdagsgave at give sig selv”.
Et kæmpe tillykke herfra  til både Johnas, de fire andre anlægsstruktører og de fem bygningsstruktører, der nu har  fået svendebrev.