Toggle navigation

Øl, mad og dybere mening

7. marts 2023
Simon_Ryberg_og_Ina_Thomsen_Seritronic-kursus

Derfor skal dine ansatte lære at lave øl eller mad, selv om det fagligt relevante er svært at få øje på.
”Skæve" kurser giver mening, når man spørger lagerarbejder Simon (til venstre i billedet) og hans direktør, Birgitte.
Simon Ryberg: ”I morges tænkte jeg, at det her madlavningskursus har jeg ikke noget at bruge til. Men nu, hvor jeg er i gang, er det spændende. Og jeg vil gerne beholde mit job. Seritronic er en god fabrik”.

15 afsted hver uge
Siden efteråret 2022 har elektronikproducenten Seritronic A/S i Støvring jævnligt sendt ansatte afsted på tredages kurser hos AMU Nordjylland. Typisk 15 nye medarbejdere om ugen. På alle slags kurser.
Lige fra fagrelevante kurser i lean og bæredygtig produktion til kurser i madlavning. Eller øl-brygning.

Dygtigere folk og nul fyringer
”Vi bruger dels kurserne til at give vores medarbejdere et kompetenceløft, dels til at fastholde dem”, forklarer direktør og medejer af Seritronic A/S Birgitte Helenius.
”I situationen, hvor vi ikke har nok opgaver i huset, samarbejder vi med AMU Nordjylland og hører, hvad de har af kurser. Vi har rigtigt dygtige medarbejdere og vil gerne undgå at sige dem op. Det koster penge at ansætte og oplære nye folk.”
Denne uge er et hold medarbejdere på et madlavningskursus.
Simon Ryberg fra Aalborg ville hellere have været på ”Anvendt bryggeriteknik for operatører”, men han regner med at få nogle gode opskrifter med sig hjem.

Glad for job og kursus
Og han er taknemlig for at være på kursus, mens han er på dagpenge, fremfor at stå til rådighed for arbejdsmarkedet og dermed risikere at skulle sige ja til job på en ny arbejdsplads. Det er ikke for sjov, at han har været 19 år hos Seritronic.
”Virksomheden har altid stået for medarbejderpleje. Det er de kurser her en del af. Jeg har så mange certifikater derhjemme. Minus øl-kurset – det er jeg lidt træt af, at jeg ikke kom på”, tilføjer han med et lille smil.
Hvad fremtiden byder på af kurser, er ikke helt til at vide. Heller ikke for direktør Birgitte Helenius.

Supergodt samarbejde
”Fordelen ved AMU Nordjylland er, at de hurtigt kan skabe nye kurser i samarbejde med os. Vi har et supergodt samarbejde, og de er gode til at komme med forslag. Jeg ville aldrig have tænkt på et øl-kursus. Men ud over fastholdelse giver det et godt teamwork”, konstaterer hun.