Toggle navigation

Da tøjeksperten blev faglærer

23. februar 2022

Brancheskift: Steffen var herretøjsekspert. Nu lærer han andre, hvordan man lægger rør i jorden.
34-årige Steffen Loi Jørgensen kan godt li’ at have med mennesker at gøre. Så da han i sin tid gik ud af 10. klasse, valgte han at gå på handelsskole, hvor han blev udlært med speciale i herretøj. Om det præger hans egen tøjstil er svært at afgøre – i hvert tilfælde i arbejdstiden. For i dag underviser han på  AMU Nordjyllands  struktør-kurser, og der er ingen pressefolder i de sorte arbejdsbukser med de praktiske håndværkerlommer. 

Vejen dertil har været snirklet. Efter to års læretid i en tøjbutik kom den helt unge Steffen frem til, at både løn og arbejdstider var utilfredsstillende. Desuden var hans hjerte et andet sted.

”Byggepladser har altid fascineret mig. Hele jargonen. Og arbejdsprocessen fra ingenting til det færdige produkt.”

I 2009 begyndte Steffen at uddanne sig til tømrer, men der var mangel på lærepladser. Efter flere småjobs på byggepladser fik han i stedet øjnene op for jobbet som anlægsstruktør.

”Vi arbejdede med maskiner og ting i jorden, der skulle være i orden inden bygningsfolkene kom. Det kunne jeg godt li’. Så jeg endte med at uddanne mig til anlægsstruktør”. 

Efter næsten fem år i den branche tog Steffen i efteråret 2021 springet til faglærer på AMU Nordjylland. Her underviser han typisk kursister fra anlægsbranchen, plus folk henvist fra jobcentrene. De sidste kan komme fra alle mulige brancher – ligesom Steffen selv.

Hjemme i Steffens tøjskab vidner et usædvanlig stort antal jakkesæt om hans fortid i tøjbranchen. Han er også gerne med, når børnene skal have nyt tøj. 

Bortset fra det er tøjmanden Steffen i dag fuldstændig forvandlet til faglæreren Steffen, der elsker at se kursisterne vokse ud fra hver deres udgangspunkt.

”Det sker, når jeg ser, at de forstår teorien bag. Når de ikke bare gør noget, men forstår, hvorfor de skal gøre det. Det er fedt.”

Hvis du vil vide mere om uddannelsen til struktør:

https://www.amunordjylland.dk/anlaegs-bygningsstruktoer.html