Toggle navigation

IT-forløb hos AMU Nordjylland gav Eggert de kompetencer han manglede

Da Eggert blev ledig var en af hans største udfordringer, at al kommunikation med bl.a. fagforening, A-kasse og jobcenter skulle foregå via computeren.

- Jeg havde ikke tidligere været vant til at bruge computer, så jeg var faktisk lidt på Herrens mark i forhold til jobsøgningen. Jeg kunne ikke starte en computer, og hvis jeg endelig havde fået den i gang, vidste jeg ikke, hvad jeg skulle gøre for fx at sende en mail eller gå på nettet. Til at starte med hjalp min datter mig, men det var utilfredsstillende, at jeg ikke selv kunne håndtere min egen jobsøgning. Jeg fandt så ud af, at de hos 3F har en åben CV-café, hvor man kan komme hver tirsdag – og det tilbud tog jeg imod. I en længere periode kørte jeg derfor til Aalborg hver tirsdag for at få hjælp til bl.a. CV, NemID, mails mv. fortæller Eggert Børge Christiansen.

I CV-caféen mødte Eggert studievejleder Eva Møller fra AMU Nordjylland, og sammen talte de om mulighederne for at tage et 6 ugers jobrettet forløb inden for it – noget, som Eggert havde hørt om til et fællesmøde i 3F:

- Jeg var noget bekymret for, om it-kurset ville være på et for højt niveau. Jeg skulle jo lære alt fra bunden, og jeg vidste heller ikke, hvor gode de andre kursister ville være. Samtidig var der nogle konkrete ting, som var vigtige for mig at lære, så jeg kunne blive selvkørende i forhold til jobsøgningen. Eva gjorde sit til at sikre, at jeg fik disse ting med fra kurset, og nu er jeg så her – på den anden side af kurset, og hvor er jeg bare glad for, at jeg gennemførte det! Jeg fandt jo ud af, at jeg bestemt ikke er den eneste, som havde svært ved it – og så fik jeg lært alt det, jeg ønskede at lære. I dag styrer jeg selv min jobsøgning, og så er jeg endda kommet på Facebook og har fået mig en smartphone! Jeg har haft nogle rigtig gode lærere, som har hjulpet mig derhen, hvor jeg er i dag. Før var jeg bange for at gøre noget forkert på computeren, og i dag prøver jeg mig bare frem. Jeg har kun ét godt råd til andre, som overvejer et lignende kursus, og det er: bare se at komme i gang! slutter Eggert Børge Christiansen.

img_6871__eb_500x295