Toggle navigation

Danfoss Power Elektronics A/S - Hans Christian Petersen

Danfoss i Gråsten foretrækker at sende medarbejdere på elektronikuddannelse hos AMU Nordjylland
I mere end 12 år har AMU Nordjylland været det foretrukne uddannelsessted, når medarbejdere fra Danfoss Power Elektronics i Gråsten skal på elektronikkurser eller tage en erhvervsuddannelse inden for elektronik. Hans Christian Petersen, som til dagligt arbejder som supervisor hos Danfoss Power Elektronics, har etableret et godt samarbejde med AMU Nordjylland, og han er altid fuld af forventning, når et nyt forløb er i støbeskeen.

- Hos Danfoss Power Elektronics er vi utroligt glade for det samarbejde, vi har med AMU Nordjylland og HYTEK-afdelingen. Skolen udbyder alle de relevante kurser, og kvaliteten i kurserne er meget høj. Vi oplever et meget professionelt læringsmiljø her sammenlignet med andre uddannelsessteder, og jeg kan kun anbefale andre virksomheder at bruge AMU Nordjylland, fortæller Hans Christian Petersen, supervisor hos Danfoss Power Elektronics i Gråsten.

Uddannelse er vigtig for at skabe udvikling
For Hans Christian er det nødvendigt, at man som virksomhed tænker i udvikling og sikrer, at man hele tiden kan leve op til de krav, omverdenen stiller. Det handler om uddannelse, og om at turde flytte sig rent fagligt.

- Da jeg startede som leder hos Danfoss Power Elektronics, opstillede jeg en række udviklingsmål for min afdeling, og for at realisere de her mål, brugte jeg AMU Nordjylland til at planlægge og tilrettelægge forskellige forløb – og det gør jeg stadig med stor fornøjelse. Jeg har desuden været med til at få Danfoss godkendt som læreplads, da elektronikoperatøruddannelsen blev etableret. Indtil videre har vi haft omkring ni medarbejdere igennem uddannelsen, og det har virkelig højnet niveauet i produktionen. Det er en uddannelse, som kræver, at medarbejderne er væk i længere tid fra både arbejde og familie, men i sidste ende er det rigtig godt givet ud. Vi kan mærke, at medarbejderne kommer tilbage med ny energi, og at de ser arbejdet på en ny måde. Det er noget, som smitter af på de andre, fortæller Hans Christian Petersen.

Danfoss bidrager til undervisningen
- Det tilfører vores virksomhed stor værdi, at vores medarbejdere kommer på hhv. kursus og uddannelse hos AMU Nordjylland. At vi kan stille maskiner og andet udstyr til rådighed for skolen er vores måde på at bidrage til den undervisning. Desuden vil vi rigtig gerne have besøg af faglærerne her hos os, og det har vi også haft flere gange. På den måde har de mulighed for at følge med i vores udvikling og måske bruge den viden i undervisningen, slutter Hans Christian Petersen.

hans_christian_petersen_og_poul_juul__eb_720x480