Toggle navigation

Avas' sikkerhedsuddannelse

img_5567_med_hjelm_500x302

Samarbejde mellem Avas og faglærer fra AMU Nordjylland skaber ny uddannelse

Igennem et tæt samarbejde mellem AMU Nordjylland og Avas (Aalborg Vognmandsforretning) har faglærer Peter Myrrhøj været en af initiativtagerne bag udviklingen af ”Avas’ sikkerhedsuddannelse” – en uddannelse, som skal sikre, at virksomhedens chauffører altid er opdateret med den nyeste viden inden for lastsikring og anhugning.

- Hos Avas har vi et gennemgribende ønske om at have de mest kompetente medarbejdere inden for vores branche. De skal være klædt på med den rette viden og faglige kompetencer – og så vægter vi sikkerhed utroligt højt, fortæller Jan Ruberg Kjelgaard, administrerende direktør hos Avas.

I den forbindelse satte Peter Myrrhøj, Finn Holst, Karina Larsen og Jan Ruberg Kjelgaard sig sammen for i fællesskab at udvikle ”Avas’ sikkerhedsuddannelse”.

- Der er kommet ny lovgivning inden for lastsikring og anhugning, og derfor er dette omdrejningspunktet i ”Avas’ sikkerhedsuddannelse”. Uddannelsen varer en uge, hvor medarbejderne bliver opdateret med den nyeste viden – og det hele afsluttes med en prøve, som medarbejderne skal bestå, fortæller Peter Myrrhøj, faglærer ved AMU Nordjylland.

Når medarbejderne har gennemført og bestået ”Avas’ sikkerhedsuddannelse”, får de som noget ekstra et særligt mærkat påført deres sikkerhedshjelme. På den måde kan de både internt og over for kunder signalere, at de har den nyeste viden inden for lastsikring og anhugning. Fremadrettet er det planen, at medarbejderne hvert år skal have genopfrisket deres viden og op til en ny afsluttende prøve. Kunderne er på den måde altid sikre på, at medarbejderne fra Avas er klædt på med de rette kompetencer.

- Efter vores chauffører har været igennem uddannelsesforløbet, har flere meldt tilbage, at de har fået noget brugbart med sig derfra. Så selvom de ikke var fulde af begejstring til at begynde med, så har de fået en vigtig viden med sig, som de føler, de kan bruge i deres daglige arbejde. De frygtede den afsluttende prøve, men alle har indtil videre gennemført – og det er en kæmpe sejr! At forløbet er blevet en succes skyldes i høj grad, at de har haft en super dygtig lærer, som bl.a. har formået at tale i et helt almindeligt sprog, så alle føler sig mødt, slutter Karina Larsen, kørselsleder hos Avas.