Anders - Aalborg Kaserne
Anders – konstabel i forsyningskompagniet ved Aalborg Kaserne
Til dagligt er jeg ansat i Forsvaret, hvor jeg arbejder som konstabel i forsyningskompagniet ved Aalborg Kaserne. Her er vi fire konstabler og en sektionsfører i forplejningssektionen, og vi har alle taget et kursus i grundtilberedning i køkken og kantine hos AMU Nordjylland.
Når vi er ude på opgaver med Forsvaret, er det os, der har ansvaret for at lave mad til alle mand. Vores sektionsfører er imidlertid den eneste, som er uddannet kok, og som dermed har et godt kendskab til madlavningsområdet. Det kan godt give lidt stress i hverdagen, når vi skal lave mad til op imod 150 personer tre gange dagligt. Derfor har vi nu alle været på kursus, hvor vi har lært en masse omkring grundprincipperne inden for madlavning, og jeg føler mig allerede langt bedre klædt på til at kunne træde til og assistere mine kolleger.
På kurset måtte vi gerne komme med input til retter, som vi kunne tænke os at lave, og noget af det bedste var netop også, at vi fik lov til at videreudvikle lidt på den type retter, som vi ofte selv står med til dagligt – og oftest er det gryderetter. Samtidig var det sjovt at være på hold med de civile kursister.