Toggle navigation

Aalborg Vognmandsforretning (Avas) - fokus på sammenhold og fælles retning

img_1448_720x480

Kurset hos AMU Nordjylland gav os lige præcis det, vi ønskede os!
Aalborg Vognmandsforretning A/S (Avas) blev etableret i 2012 efter en fusion mellem tre nordjyske vognmandsvirksomheder. Målet med fusionen var at effektivisere driften og samle virksomhedernes kernekompetencer under et nyt fælles navn.

- Det har taget tid at skabe en fælles ånd blandt medarbejderne i virksomheden efter fusionen. Derfor tog vi kontakt til AMU Nordjylland for at få hjælp til, hvordan vi kunne styrke sammenholdet og skabe en fælles retning. Igennem en tæt dialog mellem skolen og os har AMU Nordjylland formået at sammensætte et forløb, som har taget udgangspunkt i lige præcis vores situation og behov. Alle medarbejdere har været igennem forløbet, og vi har kun fået positive tilbagemeldinger. Vi kan også allerede nu mærke på et overordnet plan, at folk har rykket sig, og at der er sket en positiv forandring i virksomheden, fortæller Jan Ruberg Kjelgaard, adm. direktør.

I forhold til den forandring, som Avas ønskede at igangsætte, var det helt afgørende, at kursusforløbet blev sammensat efter lige præcis deres ønsker og behov. Her har AMU Nordjyllands konsulenter og faglærere arbejdet målrettet med at finde emner, som afspejlede virksomhedens hverdag. Derfor blev der bl.a. fokuseret på køre-/hviletid, køreteknik og skader.

- Vi har desuden også haft fokus på mere bløde emner som samarbejde, arbejdsmiljø og Avas’ værdier med henblik på at styrke sammenholdet blandt medarbejderne – og ikke mindst skabe en forståelse for, at alle er lige vigtige. Og det har bare fungeret rigtig godt! Der er blevet sået en masse frø, og vi er spændte på at se, hvordan det hele kommer til at bære frugt i fremtiden. Eksempelvis kan vi allerede nu se, at kurset omkring skadesforebyggelse har haft en positiv effekt. Vi havde første hold medarbejdere på kursus i februar, og allerede i marts måned havde vi markant færre skader end tidligere, fortæller Karina Larsen, kørselsleder.

Efter alle medarbejdere nu har været igennem kursusforløbet, planlægger virksomheden løbende opfølgning for at sikre den positive udvikling. Samtidig arbejder de sammen med AMU Nordjylland på at lave et nyt forløb, som skal løbe af stablen i starten af 2017.