Toggle navigation

Aalborg Vognmandsforretning (Avas) - fokus på kommunikation

img_6245_kopi

Avas om virksomhedsrettet forløb: vi kunne hurtigt se en positiv effekt på bundlinjen

I foråret 2016 var medarbejderne hos Aalborg Vognmandsforretning (Avas) igennem et virksomhedsrettet forløb, som bl.a. satte fokus på intern kommunikation samt køre-/hviletid, køreteknik og skader. Allerede nu – kun få måneder efter forløbet – kan virksomheden se markante forbedringer på flere områder.

- Efter forløbet hos AMU Nordjylland kan vi for alvor se, hvor vigtigt det er med god kommunikation i firmaet. Vi har fået en god og respektfuld omgangstone, og det har især haft betydning for medarbejdernes trivsel, ansvarsfølelse og det psykiske arbejdsmiljø, fortæller Jan Ruberg, adm. direktør hos Avas.

Medarbejderne har fået en større forståelse for den værdi, som de hver især tilfører virksomheden, og det har både skabt større tilfredshed og ikke mindst respekt for hinandens arbejdsområder.

- Vores medarbejdere har fået en større forståelse for, at vi alle er afhængige af hinanden, og det skaber respekt. Den enkelte er blevet mere tilfreds i arbejdet og tager et større ansvar, og det smitter af på bundlinjen. Vi har eksempelvis langt færre skader end hidtil, og de skader, der opstår, er både mindre og billigere. Samtidig er vores chauffører blevet mere bevidste om at køre energirigtigt, og vi kan allerede nu se store besparelser på brændstofforbruget, fortæller Karina Larsen, kørselsleder hos Avas.

Hos Avas er der fokus på at fortsætte den positive udvikling, og i samarbejde med AMU Nordjylland afholdes der løbende opfølgninger, og næste forløb løber af stablen i starten af 2017.