Toggle navigation

Rengøring

Kurser i grundlæggende rengøringshygiejne, erhvervsrengøring, optimering af rengøringsmetoder og ergonomi i jobbet.
Få den vigtige viden vedr. covid-19 og corona!
Rengøring for tosprogede.

Kurser i bæredygtighed og grøn omstilling

Hos AMU Nordjylland er vi godt i gang med at tilbyde kurser med omtanke for miljøet.
Vi tilbyder en række kurser og skræddersyede virksomhedsforløb, der kan hjælpe virksomheder og medarbejdere i gang.
Læs mere her
AMU-kurserne inden for rengøring er særligt for dig, som til dagligt arbejder med rengøring i enten private eller offentlige virksomheder. Du lærer om ergonomi, og hvordan du passer på dig selv i jobbet. Derudover får du viden om forskellige typer rengøringsmidler, hjælpemidler og brugen af maskiner. 
Saab

Rengøring for tosprogede med danskundervisning

Er du tosproget og vil du gerne arbejde med rengøring?
Så kom godt i gang med kurset:
Daglig erhvervsrengøring med Dansk for tosprogede.

Kurser:

Karsten Brøndum Andersen
Varmemester, Himmerland Boligforening
”At deltage på 1-dags kurset 'Grundlæggende Rengøringshygiejne' på AMU Nordjylland har givet mig noget at tænke over.

Mine kolleger og jeg er blevet orienteret om hygiejne og brug af værnemidler på vores arbejdsplads. Men det at komme på kursus og få baggrunden for, hvorfor og hvornår det er vigtigt at bruge værnemidler, vaske og afspritte hænder samt holde fokus på kontaktsmittepunkter, har helt klart været en øjenåbner i forhold til at passe på mig selv og beboerne.

Kurset har helt klart givet mig noget at tænke over i mit daglige arbejde”,
udtaler Karsten Brøndum Andersen, Varmemester, Himmerland Boligforening.
Oktober 2020
Michelle Rahbek
MR Madformidling
"Jeg har d. 6/5 2020 deltaget i AMU Nordjyllands kursus COVID-19 Rengøringshygiejne for erhverv - hurtigt i gang igen.
Jeg arbejder med fødevarer og formidling til daglig, og søgte viden om corona og COVID19, så jeg kunne føle mig mere sikker i min hverdag.

Jeg var meget begejstret for materialets tilgang, som bygger på oplysning om og forståelse af Corona og Covid19. Jeg føler selv, at denne tilgang giver mig kompetencer til at handle i stedet for kun at kunne agere, når der er en retningslinje.

Jeg var særligt glad for kompendiet ”Grundlæggende rengøringshygiejne”, som giver en grundlæggende og virkelig god forståelse af den mikrobiologiske verden. Det er samtidig skrevet i et sprog så vi alle kan være med.

Materialet giver også en god gennemgang af de forskellige rengøringsmetoder og muligheder jeg har, så jeg kan lægge en god plan og sørge for en tryg hverdag, hvor fokus kan komme tilbage til min kerneopgave og ikke kun rengøring og afspritning.

Forståelsen af hygiejne og nødvendigheden af dette er helt nødvendigt, for at vi kan komme sikkert igennem Coronakrisen og andre epidemier i fremtiden."
Ulla Frankø
Silkeborg Sportscenter
"Jeg deltog i 'Grundlæggende rengøringshygiejne COVID-19' d. 5. maj 2020 sammen med 3 andre kollegaer fra Silkeborg Sportscenter.

Kurset var opbygget således, at man fik materiale tilsendt, som fortalte noget om mikroorganismer og generel hygiejne, og så var der et tillægsmateriale som beskrev alt omkring corona-virus og hvordan man forebygger den ved god hygiejne og rengøring. Materialet var let læseligt og meget interessant. Materialet var fint opdelt, og jeg lærte personligt en masse om mikroorganismer, som jeg ikke vidste i forvejen.

I løbet af kurset skulle man så besvare omkring 40 spørgsmål omkring Corona og almen hygiejne som skulle sendes til læreren. Langt de fleste af spørgsmålene var lette at gå til.

Til sidst skulle vi bestå en test med Multible Choice spørgsmål. Denne test var også forholdsvis let at gå til. Man skulle svare rigtigt på 12 ud af 16 spørgsmål for at bestå og det lykkedes for alle.

Alt i alt var det et rigtigt godt kursus. Jeg var lidt skeptisk fordi det var et fjernkursus, men det lykkedes over alt forventning, og ved spørgsmål til opgaverne, tog det aldrig mere end 2-3 minutter at få svar fra Faglærer Kira Jensen.

Da jeg arbejder i et Sportscenter, skal vi være meget påpasselige med rengøringen, når vi først åbner igen. Kurset har givet mig den fornødne viden omkring håndtering af Covid-19 og hygiejnen omkring rengøringen, så vi er bedre rustet.

Jeg kan varmt anbefale dette kursus."