Toggle navigation
Kloakering_header

Kloakering - Montering af rottespærrer

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.

Kursusinformation

Målgruppe

Vores 1-dages kursus henvender sig til dig, der er:
  • Kloakrørlægger
  • kloakmester
  • Struktør, der er beskæftiget eller ønsker beskæftigelse med afløbsområdet, specielt som rottespærremontør.
Kursus_i_montering_af_Rottespaerer_hos_AMU_Nordjylland

Det lærer du

Du bliver i stand til at installere, drive og vedligeholde alle forekomne typer af rottespærrer, der opfylder Bygningsreglementets krav til præfabrikerede materialer i afløbsinstallationer iht. til gældende dansk lovgivning.

På baggrund af kendskab til rotters adfærdsmønstre og kendetegn i kloaksystemet, såsom ekskrementer, rottehuller m.v, er du i stand til at installere rottespærrer korrekt i afløbssystemet.

Du kan ligeledes lokalisere de fejl i afløbssystemet, der giver rotter adgang til bygninger og terræn, hvorfor deltagerne kan udføre fejlfinding ved røgprøvning og vurdere behovet for anvendelse af TV-inspektionsudstyr, samt informere og rådgive bygherren om alternativer til, og konsekvensen af montering af rottespærrer. Du skal af hensyn til at minimere risici for sundhedsfare vælge og anvende relevante personlige værnemidler.

Du kan desuden udføre lovpligtig kvalitetssikring af det udførte arbejde og dermed opfylde autorisationslovens krav om obligatorisk kvalitetssikring.
Endvidere har du nødvendig viden om lovgivningen til forebyggelse og bekæmpelse af rotter og kender i den forbindelse til nødvendig myndighedskontakt, ejer og ansvarsforhold.

Kurset opfylder uddannelseskravet om opsætning af rottespærrer i Miljøministeriets bekendtgørelse om forebyggelse og bekæmpelse af rotter, med tilhørende ændringer og vejledning.
IMG_8928_TV-inspektion_indefra

TV-inspektion af rør

IMG_8959_kamera_i_ror
Info om fag
47744 - Kloakering - Montering af rottespærrer

Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til kloakrørlæggere, kloakmestre eller struktøruddannede, der er beskæftiget eller ønsker beskæftigelse med afløbsområdet, specielt som rottespærremontør

Beskrivelse: Deltagerne kan installere, drive og vedligeholde alle forekomne typer af rottespærrer, der opfylder Bygningsreglementets krav til præfabrikerede materialer i afløbsinstallationer iht. til gældende dansk lovgivning. På baggrund af kendskab til rotters adfærdsmønstre og kendetegn i kloaksystemet, såsom ekskrementer, rottehuller m.v, er deltagerne i stand til at installere rottespærrer korrekt i afløbssystemet. Deltagerne kan ligeledes lokalisere de fejl i afløbssystemet, der giver rotter adgang til bygninger og terræn, hvorfor deltagerne kan udføre fejlfinding ved røgprøvning og vurdere behovet for anvendelse af TV-inspektionsudstyr, samt informere og rådgive bygherren om alternativer til, og konsekvensen af montering af rottespærrer. Deltagerne skal af hensyn til at minimere risici for sundhedsfare vælge og anvende relevante personlige værnemidler. Deltagerne kan desuden udføre lovpligtig kvalitetssikring af det udførte arbejde og dermed opfylde autorisationslovens krav om obligatorisk kvalitetssikring. Endvidere har deltagerne nødvendig viden om lovgivningen til forebyggelse og bekæmpelse af rotter og kender i den forbindelse til nødvendig myndighedskontakt, ejer og ansvarsforhold.
Uddannelsen opfylder uddannelseskravet om opsætning af rottespærrer i Miljøministeriets bekendtgørelse om forebyggelse og bekæmpelse af rotter, med tilhørende ændringer og vejledning.

Fagnummer: 47744 Kloakering - Montering af rottespærrer Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 208,00 Uden for målgruppe: DKK 1.004,25