Kursusinformation
Forflytningsvejlederuddannelsen
- Med udgangspunkt i den nyeste forskning og praksis får du viden og træning i forflytningskundskab.
- Du lærer forflytningsteknikker, der inddrager og styrker borgerens ressourcer.
- Du opnår forståelsen for de elementer og den pædagogiske tilgang, der er i at analysere, samt støtte en borgers bevægelser og dennes mobilisering i hverdagen.
- Ud fra en risikovurdering, øver du i at støtte borgeren til at flytte og bevæge sig, således at samarbejdet med borgeren naturligt har en rehabiliterende tilgang, med udgangspunkt i borgerens funktionsniveau.
- I træningen får du indblik i forskellige former for velfærdsteknologier, og hvor de kan være relevante i forhold til borgerens funktionsniveau.
- Forløbet består af tre moduler. I mellem modulerne vil der være forskellige fokusopgaver i forhold til egen praksis.
Målgruppe: Uddannelsen er udviklet til ufaglærte og faglærte medarbejdere i større eller mindre virksomheder, der arbejder inden for de jobområder, hvor der tilbydes AMU-uddannelser. Det anbefales, at deltageren har gennemført "Arbejdsmiljø 1 i faglærte og ufaglærte job" eller har tilsvarende kvalifikationer.
Beskrivelse:
Deltageren kan medvirke til at fremme konkrete arbejdsmiljøforhold med brug af udvalgte arbejdsmiljøværktøjer (fx materiale fra Branchearbejdsmiljørådene) inden for eget jobområde.
Deltageren kan bidrage til at synliggøre og forebygge arbejdsmiljøproblemer på arbejdspladsen på baggrund af viden om arbejdsmiljøproblemers typiske årsager og løsningsmuligheder, fx forhold eller ændringer i arbejdspladsens indretning, udstyr og hjælpemidler og organisering af arbejdet.
Deltageren kan medvirke til at fremme arbejdsmiljøet inden for eget jobområde på baggrund af viden om egen og andres rolle/ansvar i virksomhedens arbejdsmiljøarbejde.
Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod personer, der arbejder inden for de jobområder, hvor der tilbydes AMU-uddannelser.
Beskrivelse:
Deltageren kan foretage de rigtige disponeringer til at variere arbejdsstillinger i forhold til arbejdsgange og arbejdsfunktioner i eget job, inddrage relevant teknik i forhold til arbejdssituationen samt anvende relevante øvelser til at forebygge skader og opnå øget velvære. Deltagerens handlinger sker på baggrund af viden om konsekvenser af arbejdsbelastninger inden for eget jobområde.
Deltageren kan forebygge forkerte arbejdsstillinger og nedslidning med baggrund i viden om psykiske og fysiske spændingers påvirkning af hinanden.
Deltageren kan indhente information om ergonomi, herunder relevant lovgivning og vejledninger fra f.eks. Arbejdstilsynet og BAR.
Målgruppe: Kurset er udviklet til ikke faglærte og faglærte medarbejdere i industrien.
Beskrivelse:
Efter gennemført kursus kan deltageren:
Med baggrund i viden om forudsætninger for videndeling og læring medvirke til at understøtte produktionsgrupper i at være selvudviklende i forskellige arbejdsmæssige sammenhænge.
Medvirke til at skabe og understøtte netværk for erfaringsudveksling inden for eget jobområde herunder anvende forskellige metoder, teknikker og tekniske hjælpemidler med henblik på at gøre kollegaer i stand til at udføre eller forbedre udførelsen af opgaver til et tilfredsstillende kvalitetsniveau.