Toggle navigation
personlifte_header

Betjening af personlifte

03-06-2024
Betjening af personlifte
Sofievej 61, Vejgaard 9000 Aalborg
2 dage Daghold

Kursusinformation

Om kurset

Kurset er for dig, der arbejder med fx nybyggeri, facaderenovering, EL, VVS eller ventilation, og som skal betjene bomlifte, saxlifte eller trailerlifte.

På kurset bliver du undervist i brugen af de forskellige lifte, og i den forbindelse lærer du også at:

  • Vurdere liftens anvendelighed til den konkrete opgave på baggrund af viden om bl.a. liftens arbejdshøjde og løftekapacitet.
  • Opstille liften under hensyntagen til underlaget, stabilitet samt ydre forhold såsom vind og afspærring af arbejdsområde.
  • Undgå påkørsel af fx bygninger, materiel eller personer.
  • Udføre daglig kontrolcheck i.h.t. betjeningsvejledningen for den pågældende lift.

Igennem kurset får du en viden om gældende lovgivning og liftkontrolordningen, og på baggrund heraf lærer du at anvende lifte under hensyntagen til eget og andres arbejdsmiljø – herunder at medvirke til forebyggelse af ulykker.

DSC_4565_tre_lifte_på_afstand
Info om fag
43488 - Betjening af personlifte

Målgruppe: Faglærte eller ufaglærte som anvender maskinerne i forbindelse med deres arbejde inden for bygge- og anlægsbranchen.

Beskrivelse: Deltagerne kan anvende forskellige typer af lifte (bom-, sax- og trailerlifte)i forbindelse med udførelse af arbejdsopgaver indenfor bygge-, montering- og installationsområdet, herunder:

Vurderer liftens anvendelighed til den konkrete opgave på baggrund af viden om liftens arbejdshøjde, løftekapacitet/brug af belastningsdiagrammer, transport- og opstillingsmål

Opstille liften under hensyntagen til underlaget, stabilitet samt ydre forhold så som vind og afspærring af arbejdsområde m.v.

Udføre daglig kontrol check i.h.t. betjeningsvejledningen for den pågældende lift

På baggrund af viden om gældende lovgivning og liftkontrolordningen anvende lifte under hensyntagen til eget og andres arbejdsmiljø herunder medvirke til forebyggelse af ulykker.

Fagnummer: 43488 Betjening af personlifte Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 416,00 Uden for målgruppe: DKK 2.157,10