Toggle navigation
Topbanner_-_Rengoring_online_undervisning_Anita_2025_(1)

Almen fødevarehygiejne On-line

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Kursusagent
Er der ingen ledige pladser? Indtast din e-mail og få direkte besked, når der oprettes nye hold på dette kursus!
Vis privatlivspolitik

Kursusinformation

Almen fødevarehygiejne on-line kursus

Dette kursus gennemføres online via TEAMS.

For at deltage i kurset skal du have adgang til internet og PC.

Kurset starter kl. 08:00 og sidst på dag 3 skal du gennemføre en AMU-prøve. Kurset afsluttes kl.15.25 hver dag.
Efter du har bestået online prøven, vil du få tilsendt dit bevis via e-Boks.

På kurset vil du møde din underviser, hvor du i fællesskab bliver sat i gang med on-line undervisningen. Du kommer til at arbejde selvstændigt i løbet af dagen, men der er også indlagt flere on-line fremmøder.

På kurset lærer du bl.a om at behandle fødevarer på en hygiejnisk forsvarlig måde, om mikroorganismers forekomst, fødevarebårne sygdomme, god personlig hygiejne, fødevareregionernes funktion og meget andet

I løbet at dit online kursus vil der være en del opgaver du skal arbejde med og vi taler efterfølgende om dem sammen.
Info om fag
20851 - Almen fødevarehygiejne

Målgruppe: Kurset retter sig mod ikke-faglærte, som har erfaring med madfremstilling i institutionskøkkener, restaurationskøkkener, kantiner samt cateringvirksomheder.

Beskrivelse: Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At beskrive mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer.
At redegøre for de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning.
At redegøre for gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer.
At redegøre for betydningen af god personlig hygiejne og produktionshygiejne ved håndtering af fødevarer.
At redegøre for fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater.
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At anvende viden om mikroorganismer i forhold til at hæmme deres udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer.
At anvende principper for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.
At anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder.
At anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, udføre egenkontrol i en aktuel produktion.

Fagnummer: 20851 Almen fødevarehygiejne Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 642,00 Uden for målgruppe: DKK 2.366,45