Toggle navigation

Nu kan jeg løfte kæresten

30. april 2022
Morten_Stagis_flyttechauffor2

”Man behøver ikke have den vildeste fysik. Vi har flyttelifte, sækkevogne og andre hjælpemidler. Men jeg kan mærke i hverdagen, at jeg er blevet stærkere. Jeg kan løfte mere”.
Det fortæller 29-årige Morten Stagis fra Aalborg. I lidt over halvandet år har han været i voksenlære til flyttechauffør hos Øbro Flytteforretning A/S.
AMU Nordjylland er i kontakt med 10-12 arbejdsgivere, der her og nu står klar med elevpladser, og Øbro Flytteforretning er en af dem.
 Spørger man Morten, er det en god plads for den rette ansøger.
Hans mindes, da han gik på grundforløbet til godschauffør hos AMU Nordjylland. Nogle elever ville være alt andet end flyttechauffører.
”Det var det eneste, de ikke ville.”
Morten ville, og det har han ikke fortrudt.
” Jobbet kan være noget skidt, hvis du ikke kan finde ud af at passe på dig selv. Men man skal bare høre efter dem, der har været der i lang tid. For eksempel om, hvordan man løfter rigtigt.”
Morten er i det hele taget glad for sit arbejde.
”Man får viden om, hvordan man skiller ting ad og samler dem igen, lærer at arbejde med sine hænder og tænke kreativt. Hvis en sofa ikke kan komme igennem døren, kan den måske krænges gennem et vindue.”
Samtidig med at flere arbejdsgivere for tiden søger elever, så mangler en del elever hos AMU Nordjylland stadig at finde en elevplads, når de slutter deres grundforløb til godschaufføruddannelsen 17. juni. Elever og arbejdsgivere skal finde sammen i de rigtige match, og i blandt andet flyttebranchen er der gode muligheder.
”Vi er klar med en elevplads, hvis den rigtige elev viser sig”, siger direktør og ejer af Øbro Flytteforretning A/S , Henrik Jørgensen.
”Og jeg ved, at andre flytteforretninger også gerne vil have dygtige unge mennesker. Man skal bare skal have en god fysik, være glad for at arbejde med andre, møde nye mennesker og få nye opgaver hver dag.”
Hvis du som elev eller arbejdsgiver vil vide mere:
Kontakt uddannelsesvejleder Pia Royberg (VEUV), tlf. 96-332638, piro@amunordjylland.dk, eller virksomhedskonsulent Jimmi Juul, tlf. 96-332262, jimm@amunordjylland.dk