Toggle navigation

Ja tak til grå guld

13. januar 2022

”Det grå guld” er en dårlig joke. For er du først ude af arbejdsmarkedet, kan din alder gøre det ekstra svært for dig at komme ind igen. Du bliver ikke belejret af begejstrede arbejdsgivere, der ser dig som en skattet guldklump, de bare skal have fat i.
Og så alligevel. Taxabranchen er en undtagelse. Det pointerer Gert Mark, vognmand og formand for Aalborg Taxa A.M.B.A., der lige nu mangler chauffører.

”Vi kan rumme det grå guld. Vi har før haft held til at tage folk ind i den sene ende af arbejdslivet, hvor de så får et fornuftigt liv med at køre taxa. Det vigtigste er, at de kan se sig selv have med mennesker at gøre.”

Gert Mark brød for nylig ud af Danmarks største taxi-selskab, Dantaxi, og genoplivede Aalborg Taxa, der nu har genåbnet sin gamle telefoncentral på Stationsmestervej 85 i Skalborg.

Formandens ambition er at klare sig i konkurrencen om kunderne ved at levere et højt serviceniveau. Og her kan livserfarne taxachauffører have store fordele, har Gert Mark erfaring for. Lige meget, om de kommer direkte fra helt andre erhverv, eller de har gået ledige i lang tid.

”Den slags chauffører har tit bedre forståelse for de handicap, man ikke kan se. Livserfaring er godt at have, hvis man kører med mennesker med specielle behov. Derfor har vi gennem tiderne ansat mange, som måske havde 10 år tilbage på arbejdsmarkedet. ”

Gert Mark fremhæver, at Aalborg Taxa kan tilbyde arbejdstider, der passer til den enkelte chaufførs behov. Har man svært ved at komme op om morgenen, ja så kan man køre om aftenen og natten i stedet.
Og er man endnu ikke grå i toppen, er det også ok.

”Jobbet som taxachauffør kan være løsningen for næsten alle, som vil have med mennesker at gøre og har mod på at skifte linje”, understreger formanden for Aalborg Taxa A.M.B.A., Gert Mark.

For at køre taxa skal man have haft kørekort i mindst tre år, og desuden tage en række kurser. De strækker sig samlet over 15 dage og udbydes af AMU Nordjylland i både Aalborg og Hobro.
Se nærmere her.