Toggle navigation

Mød Thor - hvis du tør

2. december 2021
Udklip_Thor1_-_Kopikopi

Se en lastbilchauffør for dig. ”Øv. Lange arbejdsdage, usund livsstil og høj gennemsnitsalder”, tænker du måske. ”Ikke noget for mig.”
Mød så Thor Kobberup fra Frederikshavn – hvis du tør. Med sine 21 år, sit sporty look og en aktiv fritid på fodboldbanen skal du måske til at ændre dine forestillinger. 
Det kan være træls nok. Samtidig risikerer du at blive udsat for en lang, stærkt begejstret snak om det fantastiske ved at blive netop lastbilchauffør. 
”Der er bare så meget i lastbilbranchen, som er så fedt og giver så meget gennem hele livet. Den her frihed: Du får selv lov til at planlægge din egen dag. Og du er alene hele dagen, med mindre du selvfølgelig er ude at læsse. Der er man jo sammen med kollegaerne. Det kan jeg også god li’.  Men at være alene i bilen og sætte noget musik på – det er sådan noget jeg elsker og sætter virkelig høj pris på.” Citat Thor Kobberup, elev hos AMU Nordjylland og ikke den frembrusende type. 
Alligevel har han sagt ja, hver gang han er blevet bedt om at tale godt for sit fag. I en video fra transportfirmaet Ole Larsen Transport A/S fortæller han om det fede ved at være chauffør-elev hos dem. Samme budskab har han delt ud på transportmessen i Herning. 
På uddannelsesmessen Study Aalborg fortalte han for nylig store skoleelever om sin branche. Og hos interesseorganisationen Transporterhvervets Uddannelser er han med på årets ambassadørhold af engagerede lærlinge, der promoverer transportuddannelserne (i øvrigt i godt selskab med to andre AMU Nordjylland-elever, Michelle Jensen og Emmelie Wallentin Carlsen).
”Mange unge ved ikke, hvad de vil. Hvis bare en ud af 20 finder ud af, at den her branche er sjov, er meget vundet”, synes Thor.
Selv er han nærmest født ind i branchen med en far, der stadig kører lastbil.
”Han har helt sikkert været med til at påvirke mig. Og nu har jeg fundet ud af, hvor sjovt det egentlig er. Det er skide godt. ”
AMU Nordjylland har opstart for erhvervsuddannelsen til godschauffør 17. januar. Se dette link: 2022:https://www.amunordjylland.dk/godschauffoer.html