Toggle navigation

It på jobbet –Jens er blevet hardcore

Stik medarbejderne en tablet eller smartphone med en masse arbejdsrelaterede programmer. Så kører det bare. For chaufføren, specialarbejderen og alle de andre.
Jens_Pedersen_tablet-kursist_2_

Stor udfordring for mange

Øh, nej, det gør det ikke. Langtfra alle har styr på, hvordan de bruger et styresystem, en skærm eller et virtuelt tastatur. Mange er heller ikke med på, hvordan de installerer, flytter og sletter apps og navigerer rundt i dem.
Tag bare Jens Pedersen, grøn medarbejder ved Aalborg Kommunes entreprenørafdeling. I 43 år har han bidraget til, at kommunens grønne arealer bliver passet og plejet. De seneste år har han på sin iPad kunnet slå op for at se, hvordan de enkelte grønne arealer skal passes.
iPad-kursus_1

Kendte kun papirversion

Men det har han først fundet ud af for ganske nylig. I stedet har han holdt sig til den seneste papirversion fra 2016. Og han er ikke den eneste, fortæller formand og kørselsleder i Aalborg Kommunes entreprenørenhed for drift og anlæg Kim Østerhaab Mortensen.
”Der er stor forskel på, hvad folk ved. Folk, der er lidt oppe i årene, hænger sig lidt i den gamle papirbeskrivelse.”
Entreprenørenhedens ansatte skal også kunne bruge arbejdsmiljøhåndbøger, registreringsattester med mere på deres tablet.
iPad-kursus_2

Første kursus i Danmark

Derfor har entreprenørenheden for nylig sendt Jens Pedersen og 230 andre medarbejdere på et todages kursus hos AMU Nordjylland. Dengang det første og eneste af sin art i hele landet, udviklet af AMU Nordjylland på baggrund af det store behov for kurser i jobrelateret brug af tablets og smartphones.
Jens Pedersen er normalt ikke vild med at sidde på skolebænken.
”Men der har været tid til at få det hele vist og lært. Ikke alt det fancy, men hverdagsting. Det har været rigtig godt”, synes Jens Pedersen.
IMG_4245

Mere information her

OBS: AMU Nordjylland tilpasser kurserne "Jobrelateret brug af styresystemer på tablet" til de enkelte virksomheder, store som små. 

For yderligere information: Kontakt virksomhedskonsulent ved AMU Nordjylland Erik Nielsen, tlf. 96-332253, erik@amunordjylland.dk.


?si=OqrvuPf-c-5RJ6fR