Målgruppe: Uddannelsen er udviklet til ufaglærte og faglærte medarbejdere i større eller mindre virksomheder, der arbejder inden for de jobområder, hvor der tilbydes AMU-uddannelser.
Beskrivelse:
Deltageren kan medvirke til udvikling af et sikkert og sundt fysisk og psykisk arbejdsmiljø inden for eget jobområde på baggrund af viden om risikofaktorer.
Deltageren kan bidrage med forslag til at fremme et godt arbejdsmiljø fx i forbindelse med APV, årlig arbejdsmiljødrøftelse, arbejdsmiljørundering mv.
Deltageren kan indhente og anvende informationer, fx interne politikker og retningslinjer på arbejdspladsen, relevant lovgivning, vejledninger og materiale fra fx Arbejdstilsynet og Branchefællesskaber for arbejdsmiljø (BFA).
Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod personer, der arbejder inden for de jobområder, hvor der tilbydes AMU-uddannelser.
Beskrivelse:
Deltageren kan foretage de rigtige disponeringer til at variere arbejdsstillinger i forhold til arbejdsgange og arbejdsfunktioner i eget job, inddrage relevant teknik i forhold til arbejdssituationen samt anvende relevante øvelser til at forebygge skader og opnå øget velvære. Deltagerens handlinger sker på baggrund af viden om konsekvenser af arbejdsbelastninger inden for eget jobområde.
Deltageren kan forebygge forkerte arbejdsstillinger og nedslidning med baggrund i viden om psykiske og fysiske spændingers påvirkning af hinanden.
Deltageren kan indhente information om ergonomi, herunder relevant lovgivning og vejledninger fra f.eks. Arbejdstilsynet og BAR.
Målgruppe: Medarbejdere inden for jobområdet, der er beskæftiget med at fremstille bygge- og anlægskonstruktioner af armeret og uarmeret beton.
Beskrivelse:
Deltagerne kan
Medvirke ved fremstilling af traditionel forskalling til normalt forekommende forskallingsopgaver inden for betonkonstruktioner med kendskab til brug af værktøj og materialer.
Benytte tekniske tegninger og nødvendig viden om støbehastighed og betontryk samt diagrammer og tabeller til bestemmelse af trædimensioner m.v. til opmåling af materialeforbrug ved enkle forskallingsopgaver.
Sammen med andre udføre arbejdet under hensyn til eget og andres arbejdsmiljø.
Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til faglærte og ufaglærte bygge- og anlægsarbejdere, der har eller ønsker beskæftigelse indenfor bygge- og anlægsområdet.
Beskrivelse:
Deltagerne kan:
Udføre nivellerings- og afsætningsopgaver inden for bygge- og anlægsbranchen med relevante nivellerings- og laserinstrumenter.
Afsætte relative og absolutte koter i henhold til Danmarks Vertikal Referencesystem, DVR 90, både som plus og minuskoter.
Beregne sigteplan ud fra fixpunkter og koter beliggende over og under sigteplan.
Udføre linje- og fladenivellement samt dokumentation i digital målebog.
Foretage højde- og vinkelafsætning i forbindelse med retvinklet fundaments afsætning.
Beregne skråningsanlæg, promillefald, retvinklede trekanter, arealer og rumfang.
Kontrollere instrumenternes præcision gennem simpel praktisk verifikation for at sikre nøjagtighed af de afsatte vinkler og højder.
Udføre arbejdet efter gældende regler om sikkerhed og arbejdsmiljø.
Målgruppe: Bygningshåndværkere, der har eller ønsker beskæftigelse inden for området.Det forudsættes at deltagerne er uddannet som struktør eller har tilsvarende erfaring fra arbejde i entreprenørbranchen eller tilsvarende arbejdsområder.
Beskrivelse:
Deltagerne kan anvende projekt- og udbudsmateriale som grundlag for udførelse af deres arbejde indenfor bygge- og anlægsbranchen, på baggrund af viden om:
De forskellige projektfaser
Indhold af udbudsmateriale
Indholdet i de forskellige typer af beskrivelser og betingelser.
Målgruppe: Medarbejdere inden for jobområdet, der er beskæftiget med at fremstille bygge- og anlægskonstruktioner af armeret og uarmeret beton.
Beskrivelse:
Deltagerne kan:
Selvstændigt udarbejde klippe- og bukkelister ud fra tegninger og beskrivelser.
Anvende viden om krav og standarder til dæklag, stødlængder, afstande mellem armeringsjern og armeringens placering m.m. ved udarbejdelse af klippe- og bukkelister.
Udføre klipning af jern med elektrisk klippemaskine - håndholdt såvel som stationær maskine.
Foretage bukning af jern med elektrisk bukkemaskine ud fra foreliggende bukkelister.
Udføre arbejdet under hensyn til gældende standarder for området - med fokus på bukkeskivediameter og temperaturkrav.
Udføre arbejdet med viden om de enkelte værktøjers opbygning og anvendelsesmuligheder.
Selvstændigt planlægge gennemførelse af en armeringsopgave.
Udføre arbejdet under hensyntagen til eget og andres arbejdsmiljø.