Toggle navigation

BAB - Befordring af bevægelseshæmmede

Befordring_af_bev__gelsesh__mmede____eb

For dig, der kører offentlig servicetrafik

Brænder du for at gøre en forskel og er glad for at arbejde med mennesker, så kan et BAB kursus være vejen frem. Med et BAB kursus kan du blive chauffør for mennesker, som har svært ved at komme rundt ved egen hånd.

Når du har erhvervet dig et BAB kursus kan du blandt andet blive chauffør for kørestolsbrugere, børn, ældre, handicappede og patienter til og fra sygehuse. Som chauffør får man et betydningsfuldt arbejde, som både skaber værdi for den enkelte borger men også for resten af samfundet.

I samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab, FlexDanmark og AMU Nordjylland udbydes kurserne for chauffører og vognmænd:

BAB modul 1: Introduktion til offentlig servicetrafik
BAB modul 2: Befordring af sygdoms- og alderssvækkede pas.
BAB modul 3: Befordring af fysisk handicappede passagerer
BAB modul 4: Ajourf. af chauffører i offentlig servicetrafik
Rute BAB: Befordring af handicappede i ordinær rutetrafik

NT stiller det som et krav, at alle chauffører, der arbejder med offentlig servicetrafik (flextrafik) samt det ansatte vagt- og administrative personale, skal have gennemført BAB modul 1 og 2.

Endvidere er det et krav, at de chauffører, der arbejder med transport af kørestolsbrugere, også skal have gennemført BAB modul 3. Hvis en chauffør har gennemført et 5-dages AMU-kursus i befordring af bevægelseshæmmede (BAB-kursus), kan dette dog erstatte modul 3.


Målet for kurset

Deltageren kan, efter gennemført uddannelse, gennem teori om forskellige handicap, sygdom og aldring, betjene de bevægelseshæmmedes personlige hjælpeudstyr, betjene køretøjers specielle udstyr, anvende korrekt løfte- og bæreteknik og gennemføre en komfortabel personbefordring i køretøj. Arbejdet omfatter betjening af trappemaskiner, kommunikation med bevægelseshæmmede på en måde, som tager hensyn til deres specielle fysiske og psykiske situation. Endelig kan deltageren reagere hensigtsmæssigt i tilfælde af færdselsuheld/ulykke eller sygdom, foretage alarmering og evt. anvende almindeligt forekommende brandslukningsmateriel samt foretage evakuering fra køretøj.

Aktuelle kurser:

Udtalelser
Danny Rosenkilde
Taxachauffør og kursist
”Det er fantastisk, at man får lov til at prøve med levende statister, så vi er godt rustet i vores job. Jeg er
tilhænger af ”learning by doing”. Det er bedst at prøve ting fra hverdagen i stedet for bare at sidde bag et skrivebord og lære praktik. Det er trods alt levende mennesker vi har med at gøre. Det er vigtigt at vi kan servicere dem på den mest sikre måde.”
Rikke Sigsgaard Lauridsen
Kursist
Fantastiske faglærere!
"Jeg har taget kørekort til taxa samt BAB-kurserne 1, 2 og 3 hos AMU Nordjylland.
Hele vejen igennem har jeg mødt ene af dygtige og engagerede faglærere. Vi deltagere blev mødt på en god måde – og så har vi som hold haft det rigtig rart sammen.
Jeg skal bruge kurserne i mit nye job, hvor jeg skal køre sygetransport. Jeg kommer fra en baggrund med kontor/salg, og jeg glæder mig til at arbejde i en ny branche."