Toggle navigation

Stifinder for ledige i en jungle af muligheder: Det fungerer

Ane_Halsboe_og_Per_Kjeldsen

Engageret beskæftigelsesminister

Det var en nysgerrig og interesseret beskæftigelsesminister, Ane Halsboe-Jørgensen, der kom til Aalborg for at høre nærmere om, hvad Center for Voksenvejledning i Aalborg er for en størrelse. 
Ministeren fik indblik i, hvordan det giver rigtig god mening, når erhvervsuddannelser, fagforeninger og jobcenter går sammen om at agere stifinder for voksne ledige, der er faret vild i en uoverskuelig jungle af tilbud og krav. Sådan som man gør i Aalborg – som det eneste sted i landet.
Til højre for ministeren er det afdelingsformand Per Christian Kjeldsen, 3F.
Ane_Halsboe_og_Peter_Thomsen3

Uvildig hjælp til ledige

Samarbejdsparterne står bag Center for Voksenvejledning, der fysisk er placeret hos AMU Nordjylland i Aalborg. Her kan ledige borgere i Aalborg kommune over 30 år få hjælp, hvis de har mistet overblikket eller er usikre på valg af uddannelse og jobmuligheder. Uvildig hjælp, vel at mærke, for vejlederne har ingen interesse i at promovere bestemte uddannelser eller fagforeninger. Det store fælles mål er at hjælpe borgeren på vej til job. Vejen dertil kan være vidt forskellig, den skal bare passe den enkelte bedst muligt.
"Det er en institutionsneutral vejledning, man får", pointerede direktør for AMU Nordjylland Peter Thomsen (til venstre for beskæftigelsesministeren.)
Nuuradiin_og_Peter_Thomsen_

Annette, Frank og mange flere får hjælp

Nuuradiin S. Hussein, rådmand for job- og velfærd i Aalborg Kommune (billedet), lyttede ligesom beskæftigelsesministeren med interesse til eksemplerne på ledige, som centeret har hjulpet: 
58-årige Anette, der var på kontanthjælp i mange år. Nu har hun uddannet sig til rengøringstekniker. 
Den nedslidte murer, Frank, der ikke længere på sygedagpenge – han er kommet i mesterlære som ejendomsservicetekniker. 
Og den nedslidte akkord-tømrer Thomas, der har udsigt til et job som alt-mulig-mand på Aalborg Kaserne.
På få år har Center for Voksenvejledning faktisk hjulpet rigtig mange. Efter endt forløb kommer 72 procent at de ledige i job, begynder på en uddannelse eller får opkvalificing. Tilbagemeldingerne til centret er da også positive: Otte ud af ti fortæller, at de er blevet klogere på uddannelse, opkvalificering og til at gå nye veje. 
Ministerbesog_holdfoto2

Et stærkt hold

Center for Voksenvejledning bygger på holdånd og samarbejde, så selvfølgelig skulle der tages et "hold-foto".
Fra venstre er det afdelingsformand Per Christian Kjeldsen, 3F, A-kasseleder Dan Oxholm,3F, job- og uddannelseschef ved Aalborg Kommune Jesper Dahlgaard, uddannelsesvejleder ved Center for Voksenvejledning Gertrud Sindbjerg, beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen og direktør for AMU Nordjylland Peter Thomsen.