Toggle navigation

Mød godschaufføreleverne

Nicolai og Nicki

Nicolai Holch Struntze på 17 år og Nicki Nyeng Nielsen på 19 år er begge i gang med grundforløbet til uddannelsen som godschauffør. I løbet af deres uddannelse skal de skiftevis være i skole og arbejde i en virksomhed. I den forbindelse har Nicolai fået læreplads hos ATH Arden ApS, og Nicki skal i lære hos Avas - Aalborg Vognmandsforretning A/S.
DSC_4274_Nicolai_og_Nicki_lastbil

Nicolai Holch Struntze: det ligger i blodet at jeg skal være chauffør!

Lige siden jeg var helt bette og sad i autostol har jeg været med min far ude at køre lastbil. Min storebror kører også lastbil, så det ligger simpelthen til familien. 

Jeg hørte om AMU Nordjylland igennem et sted, hvor jeg var i praktik og undersøgte selv uddannelsen. Jeg er glad for at gå her, og vi får en rigtig god undervisning. Som en del af min uddannelse skal jeg i lære i en virksomhed, og jeg har fået læreplads hos ATH i Arden. Her skal jeg transportere containere mellem skibe og virksomheder. Det glæder jeg mig meget til. 

Når jeg er færdig med uddannelsen, vil jeg gerne arbejde som chauffør i et par år, og så kunne jeg rigtig godt tænke mig at videreuddanne mig til disponent.
DSC_4238_Nicki_surring

Nicki Nyeng Nielsen: derfor vil jeg være godschauffør

Ligesom Nicolai har jeg også kendt til chaufførbranchen siden jeg var lille. Min papfar kørte lastbil, og helt fra børnehavealderen var jeg med ham ude at køre.

Jeg var ikke helt sikker på, om jeg selv skulle køre lastbil, og jeg har også prøvet et par andre uddannelser, før jeg startede her. Det her føles dog rigtigt, og jeg er glad for at tage uddannelsen her hos AMU Nordjylland. Vi har nogle rigtig gode undervisere, og vi lærer mange spændende ting. 

Snart skal jeg begynde min læretid hos Avas i Aalborg. Her skal jeg køre kran, og det glæder jeg mig meget til. Efter min godschaufføruddannelse kunne jeg godt tænke mig at læse videre til disponent, men jeg vil gerne lige arbejde nogle år som chauffør inden.

Vil du vide mere om uddannelsen?

>> Læs mere om godschaufføruddannelsen

Vælg en erhvervsuddannelse – din drøm dit valg!