Hep på vores elever til DM i Skills 2019!

2. april 2019

Den 4. – 6. april løber SKILLS 2019 af stablen i Næstved. Her vil tusindvis af tilskuere komme for at se og støtte op om deltagerne, som kæmper om at vinde titlen som Danmarksmester i deres fag.

Igen i år er AMU Nordjylland flot repræsenteret til konkurrencen, da vi sender i alt seks elever afsted til Næstved:

  • Jonas Frederiksen – anlægsstruktørelev, i lære hos Kristian Rytter
  • Lars Thomsen – anlægsstruktør, nyuddannet fra Aarsleff
  • Peter Skammelsen – bygningsstruktørelev, i lære hos Lars Pedersen og søn
  • Marc Fonnesbæk – bygningsstruktørelev, i lære hos Lars Pedersen og søn
  • Esben Jensen – anlægsgartnerelev, i lære hos Elmerhøj Anlægsgartneri A/S
  • Martin Kyvsgaard Bentzen – anlægsgartnerelev, i lære hos Elmerhøj Anlægsgartneri A/S

Deltagerne er travlt optaget af at forberede sig, men vi var så heldige at fange to af dem, mens de øvede op til konkurrencen. Nedenfor kan du læse et par korte interviews med Jonas og Lars, som fortæller lidt om deres interesse for faget og deres forventninger til konkurrencen.

Mød vores DM-deltager – Jonas Frederiksen

Uddannelse: anlægsstruktør

Skole: AMU Nordjylland

I lære hos: Kristian Rytter A/S

Jeg er super spændt på at komme med til DM i Skills og se, hvor langt vi kan gå i konkurrencen. Vi regner selvfølgelig med at gå hele vejen – ellers ville der ikke være nogen grund til at deltage. Jeg har valgt at blive anlægsstruktør, fordi jeg efter at have været i militæret kom til at arbejde hos Kristian Rytter, og her fik jeg for alvor smag for faget. Jeg kom i lære og er nu godt i gang med uddannelsen. Jeg tror, det bliver sjovt at være med til DM i Skills, og jeg tager det som en stor cadeau at være blevet udtaget. Hele min familie kommer med for at heppe, og det betyder rigtig meget for mig!

Mød vores DM-deltager – Lars Thomsen

Uddannelse: anlægsstruktør

Skole: AMU Nordjylland

Nyudlært fra: Aarsleff

Det bliver både spændende og udfordrende at komme med til DM i Skills, og ligesom Jonas tager jeg det som en stor anerkendelse, at jeg er blevet udtaget til at være med. For mig har det på mange måder ligget i kortene, at det var anlægsstruktør, jeg gerne ville være. Min far er entreprenør, og jeg kender på den måde rigtig godt til faget. Jeg er netop blevet udlært og glæder mig til at se, hvad fremtiden vil bringe. Min familie er super spændt på, at jeg nu skal med til DM i Skills, og de støtter mig hele vejen.

 

Vi ønsker alle vores dygtige deltagere alt muligt held og lykke i konkurrencen!

>> Læs mere om SKILLS 2019 og se programmet for dagene