Toggle navigation

"Nu kan jeg lettere løfte kæresten"

Morten_Stagis_flyttechauffor3
Som elev på godschaufføruddannelsen kan du komme i lære hos vidt forskellige arbejdspladser. For eksempel hos et flyttefirma - en vej Morten Stagis har valgt at gå.
”Man behøver ikke have den vildeste fysik. Vi har flyttelifte, sækkevogne og andre hjælpemidler. Men jeg kan mærke i hverdagen, at jeg er blevet stærkere. Jeg kan løfte mere”.
Det fortæller 29-årige Morten Stagis fra Aalborg. I lidt over halvandet år har han været i voksenlære til flyttechauffør hos Øbro Flytteforretning A/S.

Arbejdsgivere er klar

AMU Nordjylland er i kontakt med en række arbejdsgivere, der her og nu står klar med lærepladser, og Øbro Flytteforretning er en af dem.
 Spørger man Morten, er det en god plads for den rette ansøger.
Hans mindes, da han gik på grundforløbet til godschauffør hos AMU Nordjylland. Nogle elever ville være alt andet end flyttechauffører.
Morten ville, og det har han ikke fortrudt.

Glad for arbejdet

”Jobbet kan være noget skidt, hvis du ikke kan finde ud af at passe på dig selv. Men man skal bare høre efter dem, der har været der i lang tid. For eksempel om, hvordan man løfter rigtigt.”
Morten er i det hele taget glad for sit arbejde.
”Man får viden om, hvordan man skiller ting ad og samler dem igen, lærer at arbejde med sine hænder og tænke kreativt. Hvis en sofa ikke kan komme igennem døren, kan den måske krænges gennem et vindue.”

Lærepladserne er der

For de rette ansøgere er der gode muligheder for at komme i lære i flyttebranchen, sådan som det er lykkedes for Morten.
”Vi er klar med en læreplads, hvis den rigtige elev viser sig”, siger direktør og ejer af Øbro Flytteforretning A/S , Henrik Jørgensen.
”Og jeg ved, at andre flytteforretninger også gerne vil have dygtige unge mennesker. Man skal bare skal have en god fysik, være glad for at arbejde med andre, møde nye mennesker og få nye opgaver hver dag.”