Toggle navigation

"Kunderne taber kæben"

Caroline_Olesen_vejgods_lastbil1N_
”Hvorfor ikke?”
Sådan kan 23-årige Caroline Olesen fra Astrup godt finde på at svare, når hun afleverer grus, sand eller andet til kunder i hele Nordjylland.
Caroline er i lære som godschauffør hos Kristian Rytter Transport A/S i Svenstrup. ”Hvorfor nu det?”, bliver hun af og til spurgt. ”Hvorfor ikke”, svarer hun så.
Caroline_Olesen_vejgods_lastbil2H_J

Kigger underligt

”Når folk ser en pige, taber de nogle gange kæben lidt og kigger underligt. Men de er utroligt søde til at hjælpe, og jeg får ekstra opmærksomhed. På den gode måde”, understreger Caroline.

Hun klarer sig så godt i sit fag, at hendes faglærer, Thomas Siggaard Skall, AMU Nordjylland, har udtaget hende til at deltage ved DM i Skills i april 2024.
Alligevel skulle der en helt særlig begivenhed til, før Caroline fik øjnene op for, at hun vil være godschauffør. Selv om hun har altid været glad for biler.

”Derhjemme kørte jeg rundt på marken på en ATV’er. Jeg tog også kørekort så hurtigt, jeg kunne. Og trailerkort bagefter. Men jeg tænkte ikke på at gøre kørsel til en karrierevej”.

I 10. klasse vidste Caroline, at hun ville tage en erhvervsuddannelse. Men det var først, da hun fik et tip fra en studievejleder om AMU Nordjyllands årlige transportdage, at det hele faldt på plads. 
 
Her mødes hele den nordjyske transportbranche på AMU Nordjyllands køretekniske anlæg i Nørresundby. Her prøvede Caroline at køre lastbil med forvogn og forvogn/hænger, og her faldt alt på plads.
”Det var bare det, jeg havde ledt efter.”

Victor_Schutz_tankvogn2BRED

Skills - sammen med Victor

Caroline repræsenterer AMU Nordjyllands vejgodstransportuddannelse ved DM i Skills 18.-20. april 2024 sammen med godschaufførlærling Victor Bønnerup Schütz, Danish Agro.
 
”Det bliver en god oplevelse. Jeg har allerede mødt vores søde konkurrenter. Vi hjælper hinanden indtil konkurrencerne går i gang”, fortæller Caroline. 
Hun vil gøre sit bedste for at vinde. ”Vi kommer jo ikke derned for at tabe, og jeg håber på at komme videre til finalen lørdag.”