Toggle navigation

Jørns Rutetrafik og Jørns Busrejser

DSC_4300_redigeret

- totalløsningen giver mere tid til kerneopgaverne

Jørns Busrejser startede oprindeligt tilbage i 1979 med én bus og med Jørn Pedersen som eneste chauffør, og som årene er gået har virksomheden været igennem en rivende udvikling. Blandt andet blev de i 2016 opkøbt af DitoBus som et led i et generationsskifte. Efterfølgende blev virksomheden delt i to: Jørns Rutetrafik A/S (rutebusaktiviteter) og Jørns busrejser A/S (turistbusaktiviteter).

I 2016 indgik Jørns Rutetrafik og Jørns Busrejser samarbejde med AMU Nordjylland igennem skolens totalløsningskoncept – en service, hvor skolen gratis hjælper virksomheden med bl.a. uddannelsesplanlægning, fornyelse af certifikater, kursusindkaldelse, søgning af VEU-godtgørelse, fondsmidler m.m.:

- Vi er meget glade for at være med i AMU Nordjyllands totalløsning. Det kører helt automatisk, og ingen falder igennem. Vi får besked i god tid inden et certifikat udløber, og det giver os mulighed for at tænke chaufførernes uddannelse ind i vores planlægning. I forbindelse med planlægningen møder vi stor fleksibilitet fra skolens side, og vi får lagt den enkelte chaufførs kursusdage, så det passer bedst muligt ind hos os. Totalløsningen har også en økonomisk fordel – både fordi det er med i aftalen, at vi får hjælp til at søge refusion mv., og fordi vi nu kan bruge tiden mere effektivt på at løse vores kerneopgaver, fortæller Fritz Pedersen, kørselsleder hos Jørns Rutetrafik.

Ud over hjælp til kursusplanlægning får virksomheden også inspiration til hvilke andre kurser, der kunne være relevante for medarbejderne:

- Igennem samarbejdet får vi desuden indblik i de forskellige AMU-kurser, der henvender sig til vores branche, og som kunne være relevante for vores medarbejdere. Og så er vi selv med til at pege på det, vi gerne vil have. For eksempel drømmer vi lige nu om at sende vores chauffører på kursus i køre-/hviletid og manøvrering. Generelt set har vi et rigtig godt samarbejde med skolen, og vi ved, at vores chauffører har fået den bedste undervisning, når de har været på kursus hos AMU Nordjylland, fortæller Fritz Pedersen.