Toggle navigation

Faglærer hos AMU Nordjylland gør en forskel for forflytningsvejlederne i Frederikshavn Kommune

IMG_5439_Susanne_Jensen

At være på forflytningsvejlederuddannelsen hos AMU Nordjylland har gjort noget godt for vores team. Vores underviser, Inger Hybschmann, har været god til at ryste os sammen, og vi er alle gået herfra med en masse ny og brugbar viden. Selvom vi som gruppe er en sammensat størrelse, hvor nogle har mange års erfaring inden for forflytningsvejledning, og andre er nye i faget, er forløbet blevet strikket sådan sammen, at vi alle har fået ny viden med os.

I undervisningen er teorien blevet tænkt ind i de praktiske øvelser, og rent pædagogisk har det haft en rigtig god effekt. Det har gjort undervisningen både spændende og relevant, og vi har virkelig prøvet teorien af i praksis. Samtidig har vi arbejdet meget i grupper, og her har Inger hele tiden formået at blande os, så vi alle har prøvet at arbejde sammen. Vi er på den måde blevet rystet godt sammen, og nu, hvor vi er på den anden side af forløbet, kender vi hinanden rigtig godt. Det vil helt sikkert være en styrke for os i vores daglige samarbejde.

Selvom jeg har mange års erfaring inden for området og har været på kursus hos AMU Nordjylland flere gange, føler jeg hver gang, at jeg får noget nyt med mig herfra. Vores underviser, Inger Hybschmann, er utroligt kompetent og formår gang på gang at lytte til vores behov, så vi får brugbar viden med os. Hun er i høj grad en af årsagerne til, at vi vælger AMU Nordjylland, fortæller Susanne Jensen, tidligere Arbejdsmiljøkoordinator/SSA i Frederikshavn Kommune (billedet).

Anette Adele Jensen
Blæksprutten i Hjørring
Anette tager uddannelsen til forflytningsvejleder hos AMU Nordjylland

”Hos min arbejdsgiver, Blæksprutten, er der brug for god vejledning over for nye medarbejdere og afløsere. Så da min leder foreslog mig at tage forflytningsvejlederuddannelsen, så jeg det som en god mulighed.

- Den passer lige ind i min interesse for kroppens bevægemønster og bygger videre på den erfaring, jeg i forvejen har som social- og sundhedsassistent.

Uddannelsen er en øjenåbner, der giver mig en øget refleksion og bevidsthed om min egen rolle – både i mødet med både borgeren og i vejledningen af nye kolleger og afløsere.

Vi har fokus på, hvordan vi påvirker hinanden, og hvor vigtig god kommunikation og tydelighed er i relationen.

Jeg har rykket mig fagligt inden for forflytning og jeg har mere fokus på vurderingen af borgerens funktionsniveau. Jeg har større forudsætninger for at vælge det hjælpemiddel, der er bedst eget til situationen.

Det er også nyttigt, at vi lærer, hvordan vi sørger for en god dokumentation og samarbejde omkring visitering af borgeren.

Og så er det generelt bare rart at kunne erfaringsudveksle med de andre på holdet – vi får meget ud af at lytte og tale med hinanden."