Toggle navigation

Bus omgivet af krig og kærlighed 😮😀

12. juni 2024
El-bus_brudepar1

Historien om, hvordan AMU Nordjyllands nye, specialfremstillede el-bus blev viklet ind i en kinesisk kærlighedshistorie og måtte på en farefuld færd over Det Røde Hav, før den kunne sætte hjul på europæisk jord.

En dag for ikke så længe siden, stiller en kinesisk mand og kvinde sig op foran en splinterny el-bus, der snart vil ankomme til AMU Nordjylland. Den er bygget efter specialkrav fra skolen, der vil give sine kursister den allerbedste undervisning. 
 
Stolt brudepar
Stolt poserer parret i deres allerfineste, traditionelle tøj. De har kendt bussen fra den var et spinkelt, mørkt skelet, til den står der hvid og skinnende. 
 
Ansat på fabrikken
Manden og kvinden har selv været med til at producere den og synes ikke, der kunne være en flottere baggrund for deres brudefotos. De når lige at få taget billederne, inden bussen begynder sin lange rejse fra fabrikken i den kinesiske provins Henan til Danmark. 
 
Farefuld færd over havet
I april 2024 afskibes bussen fra Kina. Så går turen med fragtskib over Det Røde Hav, hvor handelsruten gennem Suezkanalen for tiden er en risikabel affære. 
 
Nul skudhuller
Det lykkes. Der er ingen skudhuller i den fine, nylakerede el-bus, da den ankommer til Bremerhaven havn i Tyskland 30. maj.
 
Happy ending
Så alle er glade: Den kinesiske producent Yutong Bus & Coach. Direktøren for producentens europæiske forhandler YES-EU A/S, Jesper Larsen. Plus rigtig mange mennesker hos AMU Nordjylland, der nu er endnu bedre rustet til at uddanne buschauffører til el-buskørsel. 
”Det er et ægte eventyr”, pointerer Eva Bach Christiansen, uddannelseschef for transport og logistik, AMU Nordjylland.”