RKV for ledige

Fordele ved RKV for ledige

Jens Krog Overgaard er 38 år. Siden 2005 har han arbejdet som ufaglært lagermand igennem forskellige vikariater, men i 2012 blev han ledig.
- I 2013 fik jeg via det lokale jobcenter kendskab til projektet Kvalificering til nye job. Der er flere forskellige tilbud til ledige, men det her lød til at være lige noget for mig. Her kunne jeg nemlig gennemgå et forløb, der gav mig mulighed for at få de kurser, jeg manglede for at kunne tage springet fra ufaglært til faglært, fortæller Jens Krog Overgaard.
At gå fra ufaglært til faglært har været særligt vigtigt for Jens. Fremtiden som ufaglært er usikker, og der bliver færre og færre job. Ved at tage en uddannelse og dermed blive faglært kunne han rent jobmæssigt sikre sin fremtid endnu bedre.

Vejen til faglært var kortere end forventet
Jens startede i projekt Kvalificering til nye job, og her fik han foretaget en vurdering af sine kompetencer – en realkompetencevurdering (RKV). I den forbindelse kom det frem, at Jens på baggrund af sin lange erhvervserfaring kun manglede få kurser for at kunne få svendebrev inden for lager og logistik.

- Jeg startede i forløbet i januar måned 2014, og allerede den 10. oktober samme år var jeg udlært lager- og logistikoperatør! Fordi jeg havde god erhvervserfaring inden for området, kunne jeg skære praktikdelen fra uddannelsen. Dermed manglede jeg kun 13,5 ugers kurser, siger Jens.

Netværk skabte nye muligheder
Det var rigtig positivt for Jens, at han i løbet af uddannelsen kom til at gå sammen med nogle, der var ude i det pulserende erhvervsliv:

- Det var rart, at jeg som ledig gik sammen med folk, som var ude i erhvervslivet. Det gav mig rigtig meget inspiration, og så åbnede det ikke mindst op for en række nye muligheder. På de traditionelle jobsøgningskurser sidder du ofte sammen med andre ledige, men det er ikke altid en fordel. Igennem min uddannelse fik jeg udvidet mit netværk, og det førte til, at jeg i dag har fast arbejde som lager- og logistikoperatør, slutter Jens Krog Overgaard.

Kurser
1 kurser er skjult - klik her for at vise dem