Toggle navigation

Jens vild med helt særligt kursus

25. oktober 2022
Jens_Pedersen_tablet-kursist_3_

230 medarbejdere fra Aalborg Kommune skal på Danmarks første kursus i at bruge iPad på jobbet.
(Se video med kursist her)

Stik medarbejderne en tablet eller smartphone med en masse arbejdsrelaterede programmer. Så kører det bare. For chaufføren, specialarbejderen og alle de andre.
Øh, nej, det gør det ikke. Langtfra alle har styr på, hvordan de bruger et styresystem, en skærm eller et virtuelt tastatur. Mange er heller ikke med på, hvordan de installerer, flytter og sletter apps og navigerer rundt i dem. 
Tag bare Jens Pedersen, grøn medarbejder ved Aalborg Kommunes entreprenørafdeling. I 43 år har han bidraget til, at kommunens grønne arealer bliver passet og plejet. De seneste år har han på sin iPad kunnet slå op for at se, hvordan de enkelte grønne arealer skal passes. 

Kendte kun papirversion
Men det har han først fundet ud af for ganske nylig. I stedet har han holdt sig til den seneste papirversion fra 2016. Og han er ikke den eneste, fortæller formand og kørselsleder i Aalborg Kommunes entreprenørenhed for drift og anlæg Kim Østerhaab Mortensen. 
”Der er stor forskel på, hvad folk ved. De, der er lidt oppe i årene, hænger sig lidt i den gamle papirbeskrivelse.”
Entreprenørenhedens ansatte skal også kunne bruge arbejdsmiljøhåndbøger, registreringsattester med mere på deres tablet.

Første kursus i Danmark
Derfor har entreprenørenheden netop sendt Jens Pedersen og 230 andre medarbejdere på et todages kursus hos AMU Nordjylland. Det første og lige nu eneste af sin art i hele landet, udviklet af AMU Nordjylland på baggrund af det store behov for kurser i jobrelateret brug af tablets og smartphones.
Jens Pedersen er normalt ikke vild med at sidde på skolebænken.
”Men der har været tid til at få det hele vist og lært. Ikke alt det fancy, men hverdagsting. Det har været rigtig godt”, synes han.

OBS: AMU Nordjylland tilpasser kurserne til de enkelte virksomheder, store som små. Vil du vide mere? Kontakt virksomhedskonsulent ved AMU Nordjylland Erik Nielsen, tlf. 96-332253, erik@amunordjylland.dk.