Toggle navigation

Derfor blev faglærer vildt glad

30. maj 2022

Faglærer ved AMU Nordjyllands køkken-, café- og kantineafdeling Astrid Fredsted (billedet) har normalt et godt humør. Men forleden fik en mail alligevel skubbet humøret helt til tops.

”Kære Astrid.
Jeg skriver til dig, for at takke for et helt vidunderligt kursus. Det var både informativt, spændende, alsidigt, hyggeligt og virkelig sjovt at deltage. Nok var vi ikke mange, men energien var god ”

Mailen var fra Charlotte Jackson, der har været på tre dages kursus i almen fødevarehygiejne hos AMU Nordjylland. Den fortsatte:

”Jeg ville også dele med dig, at jeg i dag har fået overdraget ansvaret for butik/ food corner på pladsen og nu skal udarbejde både arbejdsgange og egenkontrol. Med kurset i rygsækken, føler jeg mig virkelig godt rustet til opgaven og det skal du have et stort tak for.”

Charlotte Jackson var før kurset ansat som receptionist hos First Camp Klim Strand. Med sin nye viden om hygiejne begyndte hun efter kurset at komme med ideer til, hvordan nye arbejdsgange og -metoder kunne gøre fødevaresikkerheden endnu bedre. Resultatet blev, at hun fik ansvar for at udarbejde egenkontrol, optimere rengøringsrutiner med mere.

”Kursus givet helt vildt meget både på det faglige og personlige plan. Jeg har fået blod på tanden og overvejer at uddanne mig til fødevarekontrollant. Jeg bliver snart 35 år og har aldrig fundet det, jeg vil vie resten af mit liv til. Men det var helt euforisk at dykke ned i. Astrid formår så også at gøre stoffet levende og interessant. Vi fik alle rigtig meget ud af det. Også hjemme, hvor man kan minimere madspild og sikre, at vi ikke smitter hinanden gennem fødevarerne. Alle burde have sådan et kursus.”
Blev du nysgerrig? Se mere om kurset her