Toggle navigation

Vagtuddannelse - nemmere for nordjyder

4. maj 2022

Er du god til at tale med mennesker? Aflæse dem? Skabe tryghed omkring dig og handle hurtigt, når det er nødvendigt? Så skulle du måske være vagt. Altså certificeret med bevis og det hele. Det har godt nok været besværligt tidligere, hvor Århus var nærmeste mulighed for at komme på kursus. Men det er fortid.

Kurser i Nordjylland
I februar var der for første gang mulighed for tage det seks uger lange kursus Grundlæggende Vagt hos AMU Nordjylland i Aalborg. Og nu følger vi op med endnu et hold. 

Ledig? Så tal med jobcentret
Er du ledig, er der endda mulighed for at få kurset betalt, fordi det er på den østjyske positivliste over fagområder, hvor der mangler arbejdskraft, eller man forventer mange jobåbninger det næste halve år.(Som naboregion til Nordjylland gælder den østjyske positivliste også i det nordjyske, da jobcentrene kan tilbyde ledige kurser fra positivlisten i den region, man bor i - eller i en tilstødende region.)

Arbejde i sigte
I det hele taget et stigende behov for vagter – læs: gode jobmuligheder. AMU Nordjylland har fået henvendelser fra flere virksomheder og institutioner, der mangler uddannede vagter til en lang række opgaver.
Blandt andet Skagens Kunstmuseer, der har brug for højere sikkerhedsniveau, når de låner kunst fra udenlandske museer.

Glæde i Skagen
”jeg kan ikke få fat i uddannede vagter. Men vi bevæger os op i en liga med store museer, der kræver en højere sikkerhed, forklarer teknisk chef hos Skagens Kunstmuseer Gorm Gregersen. Han er – med egne ord – ”utroligt glad for, at AMU Nordjylland nu tilbyder vagtkurser”.
”Det duer ikke, at vi ikke har den uddannelse i en tredjedel af landet. At den er kommet til Nordjylland, er så fint”.
Den tekniske chef har allerede sendt en gruppe medarbejdere afsted på AMU Nordjyllands første vagtkursus 28. februar. For en begrænset periode hen over sommeren får han brug for at ansætte endnu flere vagter, der også skal på kursus først.
”Og for alle vagter, vi sidenhen ansætter, vil det være et krav, at de har taget et vagtkursus”, understreger han.