Toggle navigation

Serviceassistenter, ja tak

28. april 2022
DSC_1525_Charlotte_Fredborg

Frygter du for, om der er hænder til at passe dig, når du bliver gammel? Er du pårørende til en, der er afhængig af andres hjælp? Gruer du for den store og voksende mangel på SOSU-medarbejdere? Så glæd dig.
For et spirende samarbejde mellem SOSU-medarbejdere og serviceassistenter er opstået på uddannelsesniveau. Og perspektivet er opløftende: En fremtid, hvor flere serviceassistenter og rengøringsteknikere tager sig af rengøring og servering af mad, så SOSU-medarbejderne får bedre tid til pleje og omsorg.
Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark har netop afholdt en Solution Camp i Aalborg, hvor studerende og elever skulle samarbejde om at skabe praktiske løsninger inden for sundhedsområdet.
Det gav gode kontakter og håb om øget samarbejde fremover mellem AMU Nordjylland, der uddanner serviceassistenter, og rengøringsteknikere, og SOSU Nord.
Charlotte Fredborg Jensen (billedet), faglærer i serviceafdelingen hos AMU Nordjylland, er begejstret.
”Det har været en øjenåbner. Vi fik indblik i hinandens uddannelser. En SOSU-assistent vælger ikke sit fag for at gøre rent. Det vil vi gerne. Så hvis vi bruger vores kompetencer, hvor vi er bedst, vil det frigive tid. Hvis for eksempel en borger er kommet galt afsted, skal SOSU-medarbejderen til at vaske både tøj og gulv. Her kan vi hjælpe hinanden, og det vil vi arbejde videre på.”
Lærings- og udviklingskonsulent ved SOSU Nord, Lotte Randeris Schulz, er enig.
”Et tværfagligt samarbejde er vigtigt og enormt interessant. Serviceassistenterne er tættest på borgerne. Det er dem, der lægger mærke til, om gulvet klistrer. Hvis det er tis, kan et være et tegn på diabetes, og det er fedt at få det italesat. Hvis vi ikke havde serviceassistenter, ville det hele gå ned.”
Se mere her om uddannelsen til serviceassistent og rengøringstekniker her.