Toggle navigation

Friske faglærere bytter job

1. april 2022

Nu blander beton-Torben kagedej. ”Piece of cake”, synes den omstillingsparate faglærer.
Hos AMU Nordjylland har det længe været et problem at få fyldt huller i vagtplaner. For eksempel, når mange faglærere i en faggruppe rammes af corona på samme tid.  Men nu er der fundet en løsning, hvor faglærernes fulde potentiale kommer i spil. 
De mest robuste og agile er allerede sprunget ud i en ny hverdag, hvor man går all in på teamwork og tænker ud af boksen. Eller – for faglærer Inger Hybschmanns vedkommende – op i højden.  
For hvorfor skal den enkelte faglærer kun undervise i stærkt begrænsede fagområder? 
Det proaktive og resultatorienterede alternativ ligger lige for. Hvis for eksempel faglæreren, der underviser i kran, er syg, springer Inger Hybschmann til. Hun er forvejen vant til at arbejde med lifte, når hun underviser medarbejdere indenfor ældre- og handicapområdet i forflytningsteknik.
”Jeg forstår ikke, at jeg ikke selv har tænkt på det før”, siger den begejstrede underviser.
”Det tog kun faglærer Morten Pedersen fra transport og logistik 10 minutter at sætte mig ind i, hvordan man styrer en kran. En dejlig afveksling i hverdagen”, siger den glade faglærer, der får ros af ledelsen for sin omstillingsparate og selvkørende indstilling.
Det samme gælder Torben Dybdahl Jensen. Som faglærer indenfor byggeri ved han alt om at blande beton. Så at blande en dej i elevkøkkenet, er så at sige piece of cake for ham.
” Det er meget nemmere at røre en dej end at blande beton. Der er jo ingen krav til egenskaberne i dejen – det skal bare smage godt.”
Fra 1. april kommer alle faglærere hos AMU Nordjylland til at gå i Torben og Ingers fleksible fodspor. 
Det har skabt stor glæde i den innovative og målorienterede medarbejderstab.
”Man skal da være en nar, hvis man ikke er klar på nye opgaver”, lyder det fra faglærer for køkkenområdet Charlotte Vodsgaard Kragh, der allerede har stillet sig til rådighed som underviser for kommende betonmagere.
”Kan man røre en dej, kan man vel også blande lidt beton. Det har jeg tit haft lyst til. Især på den her tid af året”.