Toggle navigation

Dygtig mor - heldige børn

20. december 2021
HTS_legatmodtager_2021_Rikke_Staal_Leth_LinkedIn2

Tre-årige Ashlie (billedet) kan være glad for, at hendes mor er en dygtig rengøringstekniker. En, som endda er et plus for dem, hun arbejder sammen med. Det er nemlig derfor, at mor – Rikke Staal Leth fra Aalborg – har fået et legat på 20.000 kroner fra Fonden HTS Nordjyllands legat 2021.
En pengegave, som Rikkes børn også får at mærke.
” Ashlie og mine tre bonusbørn på 15, 16 og 21 år skal forkæles lidt ekstra i julen. Det er dejligt at kunne gøre, når man normalt ikke lever med så mange midler i hænderne. December, januar og februar er altid de hårdeste måneder”, fortæller Rikke.
Hun er en af fire elever fra AMU Nordjylland, der netop har modtaget stor anerkendelse fra Fonden HTS Nordjylland. Dels i form af legatet, dels i form af stor ros fra skolens side:
”Rikke er fagligt meget dygtig og hurtig til at se sammenhængen i de praktiske opgaver….det er ofte Rikke, de andre kigger til eller spørger, hvis de er i tvivl om noget. Rikke er et fagligt og socialt samlingspunkt uden at være for dominerende, idet hun balancerer det på fremragende vis.”
De mange roser, der blev leveret ved legatuddelingen på AMU Nordjylland af skolens direktør Peter Thomsen, kom som en overraskelse for Rikke.
”Jeg tænker ikke, at jeg har gjort noget ekstra. Jeg har været 100 procent mig selv. Men det betyder meget for mig. Det er en anerkendelse af, at jeg har gjort det godt. Så jeg er meget, meget stolt.”  
Allerede inden Rikke 5. november 2021 blev færdiguddannet som rengøringstekniker, havde hun skrevet ansættelseskontrakt med erhvervsskolen Techcollege i Aalborg. Hendes håb er, at hun får mulighed for at uddanne sig videre til serviceassistent.
”Jeg vil altid gerne blive dygtigere”.
Blandt eleverne fra AMU Nordjylland var der legater på 20.000 kroner til yderligere tre elever:
Godschauffør Emil Bratholdt fra Brovst, der kæmpede sig ud af et stofmisbrug og endte med et flot skoleforløb og en særdeles tilfreds arbejdsgiver.
Lageoperatør Tina Johansen fra Hals, der har gennemført grundforløb 2 med flotte resultater trods tidligere sygdom. ”Hun er en fighter, der aldrig giver op”.
Serviceassistent Heidi Nielsen fra Pandrup. ”Heidis arbejdsplads får en kollega, som rummer mange stærke faglige kompetencer, både på det teoretiske, sociale og samarbejdsmæssige niveau.”