AMU Nordjylland og Jysk-KC indgår d. 1. maj ny aftale om driften i Hobro

16. marts 2021

Aftalen bringer flere kursus- og uddannelsesmuligheder til Mariagerfjord kommune.

Den 1. maj 2021 indgår AMU Nordjylland og Jysk Køreuddannelsescenter en aftale om driften af Jysk Køreuddannelsescenter i Hobro.
 
De to skoler, der i forvejen har et godt samarbejde om udbuddet af transportuddannelser i Nordjylland, har netop indgået en aftale, som fremadrettet lader AMU Nordjylland stå for driften af Jysk Køreuddannelsescenter og de to køretekniske anlæg i hhv. Hobro og Løgstør.
 
Med AMU Nordjyllands drift af Jysk Køreuddannelsescenter kan virksomheder, elever og kursister i Hobro og omegn fremover trække på en bred vifte af mere end 45 dedikerede undervisere fra transportuddannelserne i Aalborg og et helt nyt udbud af uddannelses- og efteruddannelsesmuligheder. Udbuddet bliver løbende udvidet til også at omfatte AMU Nordjyllands øvrige brancheområder.
 

”Jeg glæder mig utrolig meget til at byde AMU Nordjylland velkommen til Hobro og Mariagerfjord Kommune,”

siger Mogens Jespersen, som er Borgmester i Mariagerfjord Kommune. Og fortsætter: ”Det er vigtigt, at der er sammenhæng mellem de uddannelser, der udbydes, og virksomhedernes behov for arbejdskraft. Derfor er det også afgørende, at udbuddet af uddannelser ikke alene koncentreres i de største byer.
 
 

 Det nye kursusudbud i Mariagerfjord glæder også John Hansen, formand for 3F afdeling Mariagerfjord i Hobro.

Afstanden til uddannelsesinstitutionen betyder jo noget for mange” siger han og fortsætter: ”Jo mere besværligt og jo dyrere det er at komme til og fra uddannelsesinstitutionen, desto mindre vil motivationen være.” Han er derfor glad for etableringen af nye og lokale uddannelsesudbud, så det ikke er besværligt at komme til og fra uddannelsen. Og han tilføjer: ”Adgangen til et lokalt uddannelsesudbud er også et stærkt redskab i kampen mod ledighed – og det er derfor også vigtigt, at Mariagerfjord Kommune gør brug af de nye muligheder.

Det er forhåbningen, at denne udvidelse af samarbejdet om udbuddet af transportuddannelser i Nordjylland vil medføre en forbedret dækning af fremtidens uddannelsesbehov – til glæde for såvel virksomheder som beskæftigede og ledige. Allerede nu kan man tilmelde sig AMU Nordjyllands nye kurser i Hobro. Tilmeldingen foregår via hjemmesiden www.amunordjylland.dk

For yderligere oplysninger kan kontaktes: