Toggle navigation

Pressemeddelelse: Nyt partnerskab vil støtte udviklingen af natur og skov i Nordjylland

31. august 2020

Nordjyder får fremover nye muligheder for uddannelse. AMU Nordjylland Sandmoseskolen tilbyder sammen med Skovskolen en række nye uddannelser indenfor skov- og naturforvaltning. Uddannelserne udbydes fra AMU Nordjyllands adresse på Sandmoseskolen i Jammerbugt Kommune.

Alle skal have gode efteruddannelsesmuligheder, uanset hvor i Danmark man bor. Derfor har det også været vigtigt at etablere dette samarbejde med Skovskolen, der er en del af Københavns Universitet, siger Søren Himmelstrup, Uddannelseschef på AMU Nordjylland Sandmoseskolen.

Efteruddannelserne udbydes i det nyetablerede partnerskab ”Nordjysk Center for Skov og Natur”, der til dagligt har hjemme på Sandmoseskolen. Samarbejdets formål er at styrke uddannelses- og efteruddannelsesmulighederne indenfor alle de erhverv, der arbejder med skov og natur - samt at sætte fokus på de udfordringer som vi står overfor ift. klima, biodiversitet og bæredygtighed.

Samarbejdet kombinerer de to skolers spidskompetencer, så vi fremover sammen kan tilbyde efteruddannelser i Nordjylland indenfor naturoplevelse, naturpleje og -genopretning og skovbrug. Endvidere kan vi også tilbyde forløb hvor vi faciliterer virksomhederne mod en bæredygtig strategi.

Vores samarbejde er helt unikt i Danmark. Rasmus Brodersen Uddannelseschef Skovskolen og jeg har gennemgået vores fælles kursuskompetencer, og vi tror at dette kan medvirke til at både Skovskole og Sandmoseskolen kan tilbyde nye kursustilbud til nordjysk erhvervsliv. Vi har afholdt et temamøde hvor vi sammen med nordjyske aktører har formuleret de fremtidige kompetencebehov, og jeg er sikker på at begge institutioner kan løfte disse behov. Og Søren Himmelstrup tilføjer: Allerede fra efteråret kan vi tilbyde en bred vifte af 18 nye efteruddannelsesforløb til de grønne erhverv i Nordjylland.

Målgrupperne for de nye efteruddannelsesudbud skal bl.a. findes hos de nordjyske entreprenørvirksomheder, turismevirksomheder, i kommunerne, på kirkegårde og i landbruget.

Mange af disse efteruddannelsesmuligheder skal man som Nordjyde ellers rejse meget langt efter, så vi er svært begejstrede for samarbejdet, slutter Søren Himmelstrup.

For yderligere information kan kontaktes: 

Uddannelseschef Søren Himmelstrup
AMU Nordjylland
E-mail: sih@amunordjylland.dk
Tlf.: (+45) 9633 2339

Rasmus Brodersen - Uddannelseschef
Skovskolen Københavns Universitet

Mail: rasb@ign.ku.dk
Telefon: +45 35 33 16 17
Mobil: +45 21 22 89 34

 

Læs mere om Sandmoseskolen, AMU Nordjylland 

Læs mere om Skovskolen, Københavns Universitet