Debat: God økonomi i uddannelse

27. juni 2019

Selvom der er god økonomi i uddannelse, kniber det med investeringslysten hos de danske politikere. Faktisk er det påvist, at hvis blot 10.000 ufaglærte danskere tog sig en uddannelse, ville det danske bruttonationalprodukt stige med en milliard kroner om året. Alligevel har man fra politisk side de sidste 10 år forsømt at investere pengene dér, hvor de gør mest gavn.

Det betyder blandt andet, at vi i fremtiden kan forvente at se en voldsom mangel på kvalificeret arbejdskraft samtidig med, at der vil være et overskud af personer med manglende kvalifikationer. Og antallet af nyuddannede faglærte vil ligeledes være alt for lille til at dække arbejdsmarkedets fremtidige behov.

De danske AMU-skoler hilser den nye regering velkommen, og vi håber, at en ny undervisningsminister vil lytte til skolerne og forvalte vores institutioner efter en mere langsigtet strategi, der handler om investering og udvikling, og som sikrer, at også de danskere, som måtte være kommet skævt ind i det øvrige uddannelsessystem, kan få sig en uddannelse til gavn for dem selv og for samfundet som helhed.

>> Læs hele debatindlægget i dagens udgave af Nordjyske (kræver abonnement til Nordjyske)