Pressemeddelelse om Betonworkshop 2017

Pressemeddelelse om Betonworkshop 2017

Børn er dommere i innovativ betonkonkurrence

Fantasi, leg og læring i byens rum er omdrejningspunktet, når 300 studerende fra AAU, UCN og AMU Nordjylland udvikler op mod 30 betonelementer i dagene fra den 24. – 27. oktober 2017. De bedste elementer bliver kåret af fagfolk, men i år vil der også være børn i dommerkomiteen. De skal nemlig uddele Børnenes Pris fredag den 27. oktober.

Den 24. – 27. oktober afholder Center for Betonuddannelse betonworkshop for 13. gang. Her skal 300 studerende fra AAU, UCN og AMU Nordjylland konkurrere om at designe, udvikle og støbe de mest innovative betonelementer inden for kategorien ”Fantasi, leg og læring – byens rum og stedets potentiale”. Deltagerne i workshoppen er bygningsingeniørstuderende, arkitektur- og designstuderende, konstruktørstuderende, struktørlærlinge og betonmagerelever, som bliver sat sammen i grupper på kryds og tværs af faglige skel.

Børnenes Pris

I år er det Spejderne i Flamsted og Jammerbugt Kommune, der får glæde af de 30 betonelementerne efter workshoppens afslutning. Derfor har kommunen og spejderne også fået lov til at bestemme årets tema.

 "Vi glæder os meget til at se, hvordan de studerende fortolker vores tema, og hvordan det kommer til udtryk i praksis, når betonelementerne skal støbes på torsdag", siger Lone Engberg, der er projektleder i Jammerbugt Kommune.

Da årets tema i høj grad henvender sig til børn, har partnerne bag betonworkshoppen besluttet, at de færdige betonelementer ikke kun skal bedømmes af fagfolk fra de forskellige uddannelsesinstitutioner. I år vil en mindre gruppe børnehavebørn fra Jammerbugt Kommune også uddele Børnenes Pris.

"Vi glæder os til at se børnenes umiddelbarhed blive bragt i spil. De har ingen forudsætninger for at vurdere det faglige niveau, men de kan i den grad godt bedømme, hvilket element de synes er flottest, sjovest eller ser mest interessant ud", siger Torben Dybdahl Jensen, der er medarrangør og faglærer på AMU Nordjylland.

Respekt for forskellige fagligheder

Et af hovedformålene med betonworkshoppen er at sætte fokus på det gode samarbejde mellem de forskellige fagområder, der indgår i en byggeproces.

Det er en stor fornøjelse at opleve deltagernes mange forskellige fagligheder spille sammen i målet om at udfærdige et betonelement, der lever op til årets tema, fortæller Torben Dybdahl Jensen. De finder ud af, at de er dybt afhængige af hinanden. For arkitekten er intet uden en ingeniør og konstruktør, der kan beregne, hvad der kan lade sig gøre. Og endelig er der ingen chance for at komme i mål uden nogle partnere, der kan føre ide og beregninger ud i livet, når der skal støbes, supplerer han.

De studerende, som er med på betonworkshoppen får dels en større forståelse for deres egen rolle og fag, dels får de indsigt i og ikke mindst respekt for de andre faglige samarbejdspartnere, som de helt naturligt kommer til at møde i deres fremtidige arbejdsliv.

 Fakta om Betonworkshoppen 2017 

 • Betonworkshop 2017 starter tirsdag den 24. oktober kl. 8.00 og slutter fredag den 27. oktober. kl. 15 – programmet er vedhæftet.
  • Tirsdag/onsdag er der oplæg i Vejgaardhallen, Vejgaard Torv 3, 9000 Aalborg.
  • Torsdag arbejder de studerende med forme og støbning i hallerne på AMU Nordjylland, Sofievej 61, 9000 Aalborg.
  • Fredag bliver 30 elementer bedømt af både fagfolk fra de forskellige uddannelsesinstitutioner, repræsentanter fra Spejderne i Flamsted og Jammerbugt Kommune og ikke mindst børnene. Dette finder også sted på AMU Nordjylland, Sofievej 61, 9000 Aalborg.
 • Hovedparten af deltagerne er i gang med første del af deres uddannelse.
 • De studerende, som deltager i Betonworkshop 2017, ved ikke på forhånd, hvad betonelementerne skal bruges til, eller hvor de skal opstilles. Dette afsløres på Betonworkshoppens første dag.
 • Borgmester for Jammerbugt Kommune Mogens Gade holder tale om fredagen.

Kontakt:

 • Faglærer Torben Dybdahl Jensen, AMU Nordjylland, tlf. 96 33 23 56.
 • Projektleder Lone Engberg, Jammerbugt Kommune, tlf. 4191 2915
 • Leder af Center for Betonuddannelse Frede Holst Andersen, AMU Nordjylland, tlf. 96 33 22 93.
 • Ekstern lektor Mads Dines Petersen, Institut for Arkitektur og Medieteknologi, Aalborg Universitet, mdpe@create.aau.dk 
 • Underviser Bjarne Sørensen, UCN, tlf. 72 69 15 04.
 • Pressekontakt Sanne Holm Nielsen, AAU, tlf. 99 40 35 17.
Kontakt os

ÅBNINGSTIDER OG ADRESSE

Telefontid 96 33 22 11

Mandag til torsdag 07:45 - 15:20
Fredag  07:45 - 15:00

AMU Nordjylland, Aalborg
Sofievej 61,
9000 Aalborg
aalborg@amunordjylland.dk
Tlf.: 96 33 22 11

AMU Nordjylland, Sandmoseskolen
Sandmosevej 486
9460 Brovst
sandmosen@amunordjylland.dk
Tlf.: 96 33 26 26