Jobbet som handicaphjælper: Tidligere kursister fortæller - samt informationsmøde d. 17. september

4. Sep 2018

Der er opstart på vores introduktionsforløb til jobbet som handicaphjælper d. 24. oktober 2018.

Her kan du læse, hvad to tidligere kursister synes om forløbet, og hvorfor de valgt at blive handicaphjælpere. Måske det kan hjælpe dig med beslutningen om et karriereskift?


AMU Nordjylland, SOSU Nord og BPA-Care (Borgerstyret Personlig Assistance) tilbyder et særligt kursusforløb, som har til formål at give en god basisviden om det at arbejde sammen med et menneske med et handicap.

Efter forløbet har du mulighed for at søge arbejde som handicaphjælper, eller du kan fx vælge at uddanne dig inden for området. Der er både beskæftigelsesmuligheder inden for det offentlige og det private arbejdsmarked.

Vores tidligere kursister fortæller

Jes V. W. Ginsborg

Jes som handicaphjælper

Jes deltog i introduktionsforløbet som handicaphjælper i efteråret 2017. Om branchevalget fortæller han:

"Jeg vil gerne have et job, der skaber stor værdi for mig som menneske - og det gør jobbet som handicaphjælper. Jeg elsker at hjælpe andre mennesker. Når jegkommer hjem fra mit arbejde, så ved jeg, at jeg har gjort en stor forskel for et menneske – det er ikke alle jobs, hvor man kan tænke sådan."

Jes havde inden kurset mere end to års erfaring inden for faget, men han ville gerne have flere redskaber i rygsækken, så han følte sig bedre rustet til sit arbejde. 

"Det er et virkeligt intensivt kursus, hvor vi lærer meget. Hos AMU Nordjylland får man virkelig mulighed for at få fingrene i tingene med praktiske øvelser. Pludselig kan man se helheden og virkeligheden i det, man lærer! Jeg var især glad for undervisningen i forflytning og relationsarbejdet. Det er en suveræn uddannelse, og faglærerne har styr på alt!”

Jes arbejder nu hos et vikarbureau, hvor han er en deal af et team på seks personer. Sammen skal de passe en mandlig borger med ALS-diagnose. 

 

Doris Preston

Doris er handicaphjælper for en borger, der er spastiker. Doris har altid arbejdet med mennesker, så hun havde masser af erfaring i rygsækken. Men da hun begyndte i vikariatet, så ramte virkeligheden hende:

"Jeg skulle fx hjælpe borgeren ud af sengen, og jeg vidste slet ikke, hvordan jeg skulle gøre det. Min erfaring er selvlært, men jeg kunne mærke, at jeg manglede viden og redskaber i mit daglige arbejde. Derfor tilmeldte jeg mig introduktionsforløbet i efteråret 2017."

Ud over at lære om bl.a. redskaber til forflytning, generel hygiejne og forskellige sygdomsforløb, så lærte hun også meget andet: 

”Jeg kan kun anbefale andre at tage kursusforløbet. Jeg lærte simpelthen så meget, ikke kun om arbejdet som handicaphjælper, men også om mig selv. Man får en utrolig stor selvindsigt og forståelse for, hvem man er som person.”

 

Informationsmøde d. 17. september 2018

Læs mere om forløbet i folderen Introduktion til arbejdet som handicaphjælper og besøg os, når vi holder informationsmøde

Mandag d. 17. september 2018 kl. 10.30

SOSU Nord, På Sporet 8A, 9000 Aalborg.

Tilmelding til mødet
send en e-mail til:
Susan Nissen, kursussekretær, AMU Nordjylland
Tlf. 9633 2229, e-mail: sni@amunordjylland.dk

Du er også velkommen til at kontakte os for at høre nærmere:

Inger Knudsen
Virksomhedskonsulent
Tlf.: 9633 2328
E-mail: iknu@amunordjylland.dk

 

Vil du også gøre en stor forskel for et andet menneske? Kom og hør nærmere om jobbet til vores informationsmøde!

Kontakt os

ÅBNINGSTIDER OG ADRESSE

Telefontid 96 33 22 11

Mandag til torsdag 07:45 - 15:20
Fredag  07:45 - 15:00

AMU Nordjylland, Aalborg
Sofievej 61,
9000 Aalborg
aalborg@amunordjylland.dk
Tlf.: 96 33 22 11

AMU Nordjylland, Sandmoseskolen
Sandmosevej 486
9460 Brovst
sandmosen@amunordjylland.dk
Tlf.: 96 33 26 26